Avancerad sökning

Visar resultat 6 - 10 av 260 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 6. Prefererat ledarskap inom restaurangbranschen : En jämförelse av ledarskapspreferenser mellan manliga och kvinnliga anställda

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Albin Company Ekberg; Max Hejdenberg; Oliver Poschén; [2023]
    Nyckelord :Preferred leadership; independence; flexibility; trust; pedagogy; competence; responsiveness; relationship and community.; Prefererat ledarskap; självständighet; flexibilitet; tillit; pedagogik; kompetens; lyhörd; relation och gemenskap.;

    Sammanfattning : Studien undersöker preferenser för ledarskap bland män och kvinnor inom restaurangbranschen. Tidigare studier har lagt mycket fokus på att undersöka om det finns skillnader i det manliga kontra det kvinnliga ledarskapet. LÄS MER

  2. 7. Hur fungerar systemet med indexreglerade hyresavtal i en höginflationsmiljö?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Linn Falk; Angelica Järpedal; [2023]
    Nyckelord :Indexreglerade hyresavtal; KPI; Inflation; Fastighetsägare; Hyresgäster; Kommersiella fastigheter; Lokaler; Uppsägningar; Vakanser; Konkurser; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under det senaste året har indexreglerad hyra diskuterats intensivt i media. Hyresgäster är upprörda över stora hyresökningar samtidigt som fastighetsägare drabbas av ökade kostnader. Syftet med studien är att studera hur väl systemet för indexreglerade lokalhyresavtal fungerar i en höginflationsmiljö. LÄS MER

  3. 8. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Anna Wallentin; Astrid Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Restaurant industry; daily rest period; labor law; paid vacation; workload; work environment; Restaurangbransch; dygnsvila; arbetsrätt; betald ledighet; arbetsbelastning; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  4. 9. Arbetsmotivation och arbetstillfredsställelse hos deltidsanställda inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Moa Radkvist; [2023]
    Nyckelord :Work motivation; Job satisfaction; Part-time employees; Permanent employees; Arbetsmotivation; Arbetstillfredsställelse; Deltidsanställda; Tillsvidareanställda;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen ställer höga krav på sina anställda, det är hög arbetsbelastning med högt arbetstempo där arbetsgivarna inte erbjuder de anställda attraktiva löner. Tidigare studier har fastslagit olika faktorer som trots detta motiverar de anställda att stanna kvar i branschen. LÄS MER

  5. 10. Ledarskapets inverkan på medarbetarnas kompetensutveckling : En kvalitativ intervjustudie som speglar sju medarbetares upplevelser

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)

    Författare :Ida Villnersson; Paula Casadei; [2023]
    Nyckelord :Ledarskap; ledarskapsstil; kompetensutveckling;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka hur medarbetaren upplever ledarskapet i restaurangbranschen. Mer specifikt ville vi undersöka ledarskapets inverkan på medarbetarens kompetensutveckling, samt hur intervjupersonerna upplevde ledarskapet. LÄS MER