Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Svenska baljväxter från förr : en sensorisk beskrivning

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Charlotta Dahl Petersson; Carlos Rojas Carvajal; Jenny Uhlmann; [2013]
    Nyckelord :legumes; cultivated plants; taste; sensory descriptive words; taste attributes; sensory marketing; baljväxter; kulturväxter; smak; sensoriskt beskrivande ord; smakattribut; sinnesmarknadsföring;

    Sammanfattning : Inledning: Baljväxter har flera miljö- och näringsmässiga fördelar och spås att bli framtidens föda. I Sverige finns det en värdefull kulturskatt som består av svenska baljväxter från förr som har samlats in av Programmet för odlad mångfald, POM. LÄS MER

  2. 2. Hur smakar vilt? : En studie om hur smaken vilt kan beskrivas

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Hanna Floengård; [2012]
    Nyckelord :Taste of game; game meat; sensory descriptive words; sensory marketing; consumers; Viltsmak; viltkött; sensoriskt beskrivande ord; sinnesmarknadsföring; konsumenter;

    Sammanfattning : Inledning: Många organisationer och projekt har under de senaste åren fokuserat på att främja en ökad konsumtion och kunskap om viltkött. Den enkla frågan ”hur smakar vilt?” blir i detta sammanhang mycket betydelsefull. LÄS MER