Sökning: "tokotrienoler"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet tokotrienoler.

  1. 1. Antioxidants (avenanthramides, tocopherols and tocotrienols) in different oat (Avena sativa) cultivars before and after malting

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Amanda Alvenäs; [2017]
    Nyckelord :oats; oat cultivars; avenanthramides; tocols; malting;

    Sammanfattning : Interest in oats has increased during recent years because of its health beneficial effects, mainly as foodstuff but also as a pharmaceutical. Oats contain unique phytochemicals, like the oat specific antioxidants called avenanthramides. Oats also contain high levels of unsaturated fatty acids which can lead to oxidation problems during processing. LÄS MER

  2. 2. Vitamin E vid prostatacancer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Farmakologi

    Författare :Cristina Dobre; [2016]
    Nyckelord :tokoferol; tokotrienoler; adenocarcinom; xenobiotik; kvintiler;

    Sammanfattning : Sammanfattning Vitamin E är en substans med antioxidanta egenskaper, ett fettlösligt vitamin som kan finnas i naturliga källor såsom vegetabiliska oljor, ägg, grönsaker, spannmål, frukter,kött men också i syntetisk form. I dagsläget är vitamin E också tillgängligt som kosttillskott och används förebyggande och/eller vid behandling av sjukdomar som kardiovaskulära sjukdomar, arterioskleros, diabetes mellitius samt olika former av cancer. LÄS MER

  3. 3. Differences among variety samples of Avena strigosa regarding β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Maria Smitterberg; [2013]
    Nyckelord :oats; Avena strigosa; β-glucan; tocopherols; tocotrienols; avenanthramides; steeping; false malting; variety sample variation;

    Sammanfattning : Oats (Avena spp.) is a cereal crop mainly used in food and feed applications. Com-mon oats (Avena sativa) has gained attention because of health supporting proper-ties and potential in reducing the risk of chronic diseases, related to its bioactive compounds β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides. LÄS MER