Sökning: "örebro universitet vin"

Visar resultat 21 - 25 av 41 uppsatser innehållade orden örebro universitet vin.

  1. 21. Franciacorta DOCG : En högkvalitativ produkt

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Madeleine Liljegren; [2016]
    Nyckelord :ursprungsbeteckning; mousserande vin; Italien; Lombardia;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 22. Att fånga det upplevda : Fenomenologiska perspektiv på måltidsupplevelsen

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Daniel Collin; [2016]
    Nyckelord :fenomenologi; smak; upplevelse; vin; filosofi; estetik; praktik;

    Sammanfattning : Människan står i kontakt med omvärlden genom sina sinnen. När vi möter vår omgivning, smakar på saker, rör vid saker eller blir berörd av saker, sker det i form av upplevelser. LÄS MER

  3. 23. BRETT RIMMAR PÅ SVETT : Brettanomyces sensoriska påverkan i vin och inverkan på konsumenters preferenser

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Josefine Forsgren; [2015]
    Nyckelord :Brettanomyces; förstörande jäst; preferens; vin; defekt; 4-etylfenol; sensorik;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 24. Techniques for Determining Alcohol Levels in Wine and Mulled Wine

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Camilla Brus; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The aim of this study is to in cooperation with Grythyttan Vin compare and evaluate the accuracy and precision of the Alcolyzer Wine. The Alcolyzer Wine is a Near Infrared based instrument that was compared to GC-FID, GC-MS and distillation. Samples were taken from cisterns at Grythyttan Vin along with finished product samples. LÄS MER

  5. 25. Vinetikettens påverkan på köpbeslutet : en studie på svenska konsumenter

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sara Nydestedt; Zandra Tiemann; [2015]
    Nyckelord :vin; paketering; etikett; attribut och vinförsäljning;

    Sammanfattning : .... LÄS MER