Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Exploring the phenomena “foraging” in urban green spaces : examples from Järva City District and Stockholm County

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Författare :Anja Moum Rieser; [2020]
    Nyckelord :biocultural diversity; public food; urban foraging; urban green spaces; urban green commons; wild food;

    Sammanfattning : As cities globally experience rapid urbanization, the pressure on urban green areas increases and simultaneously opportunities for human-nature interactions decrease, which are crucial for urban citizens’ wellbeing. Urban foraging- the gathering of plant or fungal materials in urban areas- is a common human-nature interaction that has been inadequately studied and overlooked in urban policy, planning, and design. LÄS MER

  2. 2. Hur mår den förtätade staden? : En studie om hur utmaningar vid förtätning påverkar välbefinnande i Hagastaden och Liljeholmskajen

    Kandidat-uppsats, KTH/Urbana och regionala studier

    Författare :Anja Ericson; Linn Haglund; [2020]
    Nyckelord :well-being; densification; Hagastaden; Liljeholmskajen;

    Sammanfattning : Förtätning anses vara eftersträvansvärt och hållbart i dagens stadsbyggnad, i och med de fördelar täthet medför, och i Stockholm syns en trend med områden där det byggs både högre och tätare än tidigare. Även om förtätning innebär fördelar medför det flera utmaningar där avvägningar behöver göras mellan olika kvalitéer. LÄS MER

  3. 3. Doing Good when Buying Food

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Sigrid Green Salmonson; Anja Wallén; [2020]
    Nyckelord :Business and Economics;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Designa utomhusmiljöer för hotell och restauranger : vilka faktorer påverkar trivseln?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Anja Henningsson; [2019]
    Nyckelord :hotell och restaurang; sittplatser; uteservering; kvalitetskriterier; skydd; komfort; njutning; vistelseytor; offentlig miljö; grönska;

    Sammanfattning : Hotell och restauranger behöver en inbjudande miljö som för att locka och få sina gäster att trivas, stanna och återkomma. (Bitner 1990; Ryu & Han 2010) Hotell och restaurangers utemiljö är en av de vistelseytorna som kan vara med och bidra till människors välbefinnande oavsett om den ligger i staden eller på landsbygden. LÄS MER

  5. 5. Hållbar tillväxt hos svenska kommuner : På väg mot hållbar utveckling eller fast i gamla hjulspår?

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

    Författare :Anja Eliasson; [2019]
    Nyckelord :Green economy; green growth; sustainable development; weak and strong sustainability; Grön ekonomi; grön tillväxt; hållbar utveckling; stark och svag hållbarhet;

    Sammanfattning : Med bakgrund av de stora miljöproblem världen står inför börjar det bli uppenbart för allt fler att det krävs stora strukturella förändringar för att styra världen i en mer hållbar riktning. Hur vi hanterar vår ekonomi behöver förändras för att på ett bättre sätt integreras med upprätthållandet av jordens system. LÄS MER