Sökning: "Brassica napus"
Visar resultat 16 - 20 av 32 uppsatser innehållade orden Brassica napus.
16. Icke-destruktiva mätningar av fröers fuktinnehåll för att avgöra minimumtorktiden för fröer som ska långtidbevaras
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : För långtidsbevarandet av fröer har fuktinnehållet stor betydelse. Hos genbanker är mängden frö ofta begränsat vilket gör att en icke-destruktiv metod är önskvärd. En sådan metod utnyttjar att fröers fuktinnehåll förändras utefter vad luftfuktigheten är i den omgivande miljön. LÄS MER
17. Glucosinolates in Lepidium campestre : method development and analysis
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Field cress (Lepidium campestre) is today not a domesticated crop for public consumption. Lepidium campestre is a relative to rapeseed (Brassica napus) and both are producing oil. LÄS MER
18. Influencing factors on red deer bark stripping on spruce : plant diversity, crop intake and temperature
Master-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Red deer (Cervus elaphus) is increasing in distribution and population density in several regions of Europe and may cause severe damage in commercial forestry and agriculture. Bark stripping is the main problem in forests, especially on Norway spruce (Picea abies). LÄS MER
19. Resistensförädling av höst- och vårraps i Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : I denna litteraturstudie har en genomgång gjorts av viktiga svampsjukdomar i svensk rapsodling och hur resistensförädlingen av raps (Brassica napus L.) har bedrivits i Sverige och internationellt. LÄS MER
20. Effects of low quality soil, drought and systemic pesticides on plant flowering traits in Brassica Napus L.
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : One of the most important ecosystem services is animal pollination, which has been found to increase both crop quantity and quality and hence is important for sustainable food production. To provide food to an increasing population, farming systems are intensifying to maintain high crop yields. LÄS MER