Sökning: "Cultural Food"

Visar resultat 1 - 5 av 335 uppsatser innehållade orden Cultural Food.

  1. 1. Solsken över jordbruksland – Att odla grön energi utan att tappa jordens guld

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Evelin Ericsson; [2024]
    Nyckelord :Solar power installations; Solar parks; County Administrative Board; Solar panels on agricultural land; cultivated land; Social Sciences;

    Sammanfattning : This research aims to investigate the differences in decision-making between the County Administrative Board of Skåne and the County Administrative Board of Halland regarding the establishment of solar parks on arable agricultural land. The study also includes an analysis of how legal precedents may have influenced the decision-making process by examining cases decided before and after the rulings of the Land and Environment Court of Appeal in two specific cases concerning solar parks on agricultural land in Skåne. LÄS MER

  2. 2. Föräldrars konsumentbeteende och matval : En kvalitativ studie om barnfamiljers attityder kring asiatisk mat i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för företagsekonomi; Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Sonali Pal; Hafsa Hassan; [2024]
    Nyckelord :Företagsekonomi; Konsumentbeteende;

    Sammanfattning : Abstract: Consumer behaviour develops during different life stages, as emphasized by Solomon et al. (2016). Notably, the transition to parenthood entails significant changes, challenging pre-existing consumption routines and introducing new priorities, especially in terms of dietary habits (Hamilton & White, 2012). LÄS MER

  3. 3. Experiencing and learning about food and food waste: A phenomenological study of household individuals in Malaysia and Sweden from an ESD perspective

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

    Författare :Alice Hedén; [2023-08-29]
    Nyckelord :Food; food waste; households; leftovers; lived experiences; phenomenology; transformative learning; sustainable development; education for sustainable development ESD ; learning sources;

    Sammanfattning : Aim: The aim of this study was to map how lived experiences affect the approach towards food and food waste. The study also aimed to map the primary learning sources regarding food and food waste in Malaysia and Sweden. Theory: The theoretical framework that was used is the Theory of Transformative learning by Jack Mezirow. LÄS MER

  4. 4. Måltidens ljus och hungerns rus : Kroppar, känslor och mat i Bröd och mjölk av Karolina Ramqvist och Ut ur min kropp av Sara Meidell

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för kultur och samhälle

    Författare :Lotte Flodin; [2023]
    Nyckelord :Fiction; Female Autobiography; Eating disorders; Food; Body; Autonomy;

    Sammanfattning : This essay explores two fictional works about problematic eating by female writers in Sweden published in 2022: Bröd och mjölk by Karolina Ramqvist and Ut ur min kropp by Sara Meidell. The study aims to analyze how bodies and subjects are shaped through food, eating, and starvation. LÄS MER

  5. 5. Patientens erfarenheter av egenvård vid diabetes typ 2 : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Linnea Lönnqvist; Mirja Nordin; [2023]
    Nyckelord :Diabetes type 2; Nurse; Patient experience; Self-care; Diabetes typ 2; Egenvård; Patienterfarenhet; Sjuksköterskan;

    Sammanfattning : Bakgrund   Drygt tio procent av jordens befolkning lever med diabetes. Tidigare forskning visar dessutom att sjukdomsincidensen tenderar att öka. Diabetes typ 2 är den vanligaste formen av diabetes. Den orsakas ofta av livsstilsfaktorer, varför livsstilsförändringar och efterföljande egenvård är en viktig del i behandlingen. LÄS MER