Sökning: "Ethnic Food"

Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade orden Ethnic Food.

  1. 1. Vad påverkar val och preferenser vid livsmedelsinköp bland personer med syrisk bakgrund i Sverige?

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mohamad Awad Alkasm; Omar Alkasm; [2023]
    Nyckelord :konsumentbeteende; livsmedelspreferenser; syriska konsumenter; matvanor; livsmedelsinköp;

    Sammanfattning : Considering increasing globalization and migration, Sweden has become home to a significant Syrian population. Despite this group's growing presence, their needs and preferences have not received adequate attention from supermarket chains. LÄS MER

  2. 2. Pontic Recipes: Preserving Cultural Heritage and History

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)

    Författare :Symeon Tsamkosoglou; [2023]
    Nyckelord :Pontic Greeks; ethnic group; refugees; cuisine; food; cultural heritage; digitization;

    Sammanfattning : The cultural elements that define the identity of an ethnic group, are really important for its preservation through the ages. Language, traditions, costumes, dances, as parts of the cultural heritage, have a crucial role in it. Pontic Greeks, belong to a minority group that came to Greece after 1923. LÄS MER

  3. 3. Ethnic Food and Sustainability : An analysis of how Thai restaurants in Sweden practice and communicate CSR

    D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledning

    Författare :Surathra Aomsap; [2022]
    Nyckelord :Ethnic Food; Cultural Food; Thai restaurant; Sustainability; Food Sustainability; CSR; CSR Communication; Small Migrant Business; SMEs; CCO Theory; Thai Food;

    Sammanfattning : The ethnic food industry has grown substantially due to globalisation and migration trends. However, food sustainability has been rarely studied in ethnic food business literature.Ethnic food businesses are considered small migrant businesses, characterised by dimensions like size and cultural context. LÄS MER

  4. 4. A Taste of Home: Gastronomic Identity, Adaptation, and Nostalgia among East African migrants in Sweden

    Magister-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälle

    Författare :Lucia Comandini; [2021]
    Nyckelord :Gastronomic identity; East African migrants; Transculturality; Adaptation; Nostalgia.;

    Sammanfattning : “The main facts in human life are five: birth, food, sleep, love, and death.” – Forster, E.M., 1927, Aspects of the Novel. LÄS MER

  5. 5. Jag känner inte att jag är en del av dom, av det här landet : En kvalitativ studie om muslimska ungdomars upplevelser av främlingsfientlighet och känsla av tillhörighet i Sverige

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Somaya Meygag; Tihana Danica Sveen; [2021]
    Nyckelord :young Muslims; xenophobia; racialization; racism; discrimination; belonging; unga muslimer; främlingsfientlighet; rasifiering; rasism; diskriminering; tillhörighet;

    Sammanfattning : Denna uppsats ämnar att studera ungdomars upplevelser av att leva som muslimer i Sverige, bemötandet av människor i förhållande till deras religion samt hur detta påverkar deras känsla av tillhörighet till Sverige. Datamaterialet har samlats in med hjälp av semistrukturerade intervjuer med åtta unga muslimer som har en icke-europeisk bakgrund. LÄS MER