Sökning: "Hälsosam mat"
Visar resultat 11 - 15 av 80 uppsatser innehållade orden Hälsosam mat.
11. Hälsa och välmående i den privata trädgården : exempel på social hållbarhet i Rostorp igår, idag och i framtiden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Trädgården innebär en plats för återhämtning och platser för välmående värderas högt. Behovet har ökat på grund av samhällets restriktioner och nedstängningar under Covid-19 pandemin. LÄS MER
12. “Varför ska jag banta honom?” : En kvalitativ intervjustudie om vårdnadshavares upplevelser kring sina barns övervikt
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysisk aktivitet och hälsaSammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med denna studie var att undersöka upplevelser hos vårdnadshavare som har barn i åldrarna 2-17 år med övervikt eller fetma som i övrigt är friska. Frågeställningarna var följande: 1) Vilka strategier har vårdnadshavarna för att jobba med sitt/sina barns vikt? 2) Hur upplever vårdnadshavarna sitt/sina barns psykiska mående kopplat till dess vikt? 3) På vilka sätt kan politiker och barnhälsovården/skolhälsovården hjälpa familjer att främja hälsa? 4) Hur upplever vårdnadshavarna att familj och vänner ser på barnets/barnens vikt? Metod Studien genomfördes i form av kvalitativa semi-strukturerade intervjuer. LÄS MER
13. Choice editing for sustainable development : consumer attitudes toward food retailers limiting food choices
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Society is facing significant challenges in transforming to a sustainable food system where healthy food is provided, while reducing the negative environmental impact. Yet, it is debatable whose responsibility it is to provide healthy, environmentally friendly food from sustainable food systems. LÄS MER
14. Bridging the gap between food production and consumption : how alternative food networks forage the Berlin Foodscape
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Venturing into bridging the gap between food production and consumption, metropolitan Alternative Food Networks (AFNs) are increasingly gaining momentum in the Global North. Nevertheless, people interested and participating in these initiatives form a rather homogenous group of highly educated and better-off consumers. LÄS MER
15. The Nordic Keyhole : quantitative analysis of its use in productreformulation and development
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Front of pack nutrition label (FOPNL) could be used to guide consumers to healthier choices. FOPNL were therefore used as a tool for consumers to give guidelines in choosing healthy food. LÄS MER