Sökning: "Hälsosam mat"

Visar resultat 16 - 20 av 80 uppsatser innehållade orden Hälsosam mat.

  1. 16. Blue biotechnology : its role in the future of food

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Andrea Lundh; [2020]
    Nyckelord :Aquaculture; blue biotechnology; aquatic resources; SDG; sustainable development goals; blue growth; zero hunger; food security; agenda 2030;

    Sammanfattning : To provide healthy food and livelihoods to a growing population on Earth, while environmental issues becoming more adverse, as well as climate change becoming more critical, is one of today’s greatest challenges. By 2015 the United Nations come up with 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) to tackle global challenges as poverty, global hunger, climate resilience, population growth control, achieving food security, and promotion of sustainable agriculture. LÄS MER

  2. 17. Fysiska aktiviteter och hälsosam kost : En kvalitativ studie om barns upplevelse om rörelse och mat.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)

    Författare :Caroline Johansson; Nejat Abdujelil; [2020]
    Nyckelord :Fysiska aktiviteter; hälsosam kost; hälsofrämjande arbete; förskola;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka förskolebarnens upplevelser av fysiska aktiviteter och hälsosam kost. Studien kännetecknas av en kvalitativ ansats och data samlades in genom strukturerade intervjuer med sex barn från två olika förskolor. LÄS MER

  3. 18. Bättre hälsa vid diabetes typ 2 : Litteraturstudie om livsstilsförändring

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Johanna Palmgård; Lisa Karlsson; [2020]
    Nyckelord :Diabetes typ 2; livsstilsförändring; motivation; sjuksköterska;

    Sammanfattning : Bakgrund När en människa drabbas av diabetes typ 2 krävs en livsstilsförändring som kan vara svår att genomföra. Kosten behöver ändras och träning inkluderas i vardagen för att sänka blodsockernivåerna i kroppen. LÄS MER

  4. 19. Patienters upplevelser av kostförändring vid diabetes typ 2 : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Moa Engdahl; Elin Jansson; [2020]
    Nyckelord :Diabetes typ 2; upplevelse; kostförändring; patienter;

    Sammanfattning : Introduktion: Diabetes mellitus typ 2 är en folksjukdom där antalet patienter som insjuknar ständigt ökar. Komplikationerna är många men genom att förändra sin kost kan patienterna minska symtomen och risken för komplikationer. Syfte: Att belysa patienters upplevelser av kostförändring vid diabetes mellitus typ 2. LÄS MER

  5. 20. “Låt maten vara din medicin och medicinen din mat” - En intervjustudie om uppfattningar och användningen av läkeväxter i hälsofrämjande syfte

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karoline Karttunen; Mirjam Larsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Läkeväxter; vilda ätliga växter; hälsofrämjande; uppfattningar; ekologiskt perspektiv; autonomi;

    Sammanfattning : Läkeväxter har varit en viktig källa till både näring och medicin för människan under alla tider. Idag verkar dock kunskapen om och användningen av dessa växter vara relativt låg i Sverige i jämförelse med många andra länder. LÄS MER