Sökning: "Konserveringsmetoder"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet Konserveringsmetoder.

  1. 1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Sensorisk optimering av en musselsoppa för äldre konsumenter i Europa : ett delarbete i utvecklingen av hållbara rätter från havet

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Maja Rosengren; [2020]
    Nyckelord :Mussels; nutrition; sensory; conservation; elderly; Musslor; näringsvärde; sensorik; konservering; äldre;

    Sammanfattning : Färdiglagade måltider för specifika målgrupper ställer höga krav på både utseende av maten och förpackningsalternativ så råvaror tillagas så bästa och mest näringsrika vis.  Detta arbete studerar skillnaden i smak och textur mellan två olika konserveringsmetoder av en färdiglagad musselsoppa genom att förpacka i en mikrovågsförpackning och en ångförpackning. LÄS MER

  3. 3. The effect of ration forage proportions on the microbial ecology of the Rumen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Rasmus Vihermäki; [2019]
    Nyckelord :ekologi; grovfoder; kraftfoder; VFA; acidos; idisslare;

    Sammanfattning : Grovfoder utgör en stor del av kons foderintag och dess struktur är viktig för kons hälsa. En foderstat som till största delen innehåller kraftfoder främjar tillväxten av exempelvis Lactobacilli och Streptococcus bovis (S.bovis) som i sin tur producerar laktat. Laktat sänker pH i vommen och kan leda till vomacidos. LÄS MER

  4. 4. Vallfoder till häst : skillnader mellan konserveringsmetoder och dess inverkan på hästens digestion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Lindahl; [2018]
    Nyckelord :digestionskanal; ensilage; grovfoder; ; hösilage; smältbarhet;

    Sammanfattning : Hästen är en gräsätare anpassad för att livnära sig på fiberrikt grovfoder. Färskt gräs eller konserverat vallfoder är därmed den viktigaste delen i hästens foderstat. Hö är det vanligaste vallfodret bland svenska hästhållare, men allt fler väljer att utfodra med inplastat vallfoder. LÄS MER

  5. 5. Innehåll av lättlösliga kolhydrater i konserverat vallfoder och betesgräs för häst

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Veronica Stoehr; [2017]
    Nyckelord :dygnsvariation; gräsart; klimat; konserveringsmetod; WSC-koncentration;

    Sammanfattning : Hästens foderstat ska helst bestå till stor del av grovfoder i form av be-tesgräs eller konserverat vallfoder på grund av digestionskanalens utse-ende. Idag finns det ett flertal upptäckta hälsostörningar som är utfodrings-relaterade, till exempel insulinresistens, som kan utlösa fång vid för högt innehåll av socker, vilket bidrar till att det är viktigt med kunskap om socker-innehåll i fodret för sådana hästar. LÄS MER