Sökning: "LDL-Cholesterol"
Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade ordet LDL-Cholesterol.
1. Kan intag av brunalger sänka LDL-kolesterolet? En systematisk översiktsartikel om brunalgers effekt på LDL-kolesterol hos vuxna med dyslipidemi
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med den systematiska översiktsartikeln var att undersöka det vetenskapliga underlaget kring huruvida ett intag av brunalger kan påverka LDL-kolesterol hos vuxna med dyslipidemi Metod: Litteraturinsamlingen gjordes genom sökningar i databaserna Scopus och PubMed fram till den 23 januari 2023. Sökningarna gjordes i block om tre där sökblock ett riktade sig mot alger, sökblock två mot dyslipidemi och sökblock tre mot RCT. LÄS MER
2. Förbättrar fermenterad soja lipidnivåer?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Undersöka om fermenterade sojaprodukter har en effekt på lipidnivåer hos vuxna med riskfaktorer för utvecklandet av hjärt- och kärlsjukdomar jämfört med inget intag av sojaprodukter Metod: Insamling av data skedde i de två databaserna Scopus och Pubmed. Mesh termer som användes var ‘’Soy Foods’’, “Fermentation” och “Lipids” etc. LÄS MER
3. Familjär hyperkolesterolemi (FH) – analys av prevalens i Stockholm och hälsoekonomiska konsekvenser av tidigdiagnostik och behandling
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för farmaciSammanfattning : Background: Familial hypercholesterolemia (FH) is a genetic disorder estimated to affect 0,4 % of the world's population (1 in 250). Patients with FH have abnormally high LDL-cholesterol. LÄS MER
4. Inflammation och blodfetter som mediatorer för sambandet mellan fysisk aktivitet och kognitiv funktion hos äldre vuxna
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för psykologiSammanfattning : Syftet med studien var att med en explorativ ansats undersöka huruvida inflammation och blodfetter kan mediera sambandet mellan fysisk aktivitet och kognitiv funktion hos äldre vuxna. Longitudinell data över ett tidsspann om nio år hämtades från The English Longitudinal Study of Ageing (ELSA). LÄS MER
5. Extraction of β-glucan from oat bran : effect of extraction method and particle size
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : An increasing number of people are suffering from lifestyle related diseases due to poor dietary habits. The recommendation of a fibre intake of 25-35g per day is not achieved by many. LÄS MER