Sökning: "Livsmedelsverket"

Visar resultat 31 - 35 av 214 uppsatser innehållade ordet Livsmedelsverket.

  1. 31. Hur upplever skolkökspersonal arbetet med matsvinn? : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Cajsa Ceder Hof; Emma Forsberg; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Andelen mat som slängs globalt är ett stort problem. I Sverige har Livsmedelsverket på uppdrag av regeringen tagit fram handlingsplaner på hur de offentliga måltidsverksamheterna kan arbeta mot ett minskat matsvinn. LÄS MER

  2. 32. Nordiska näringsrekommendationerna vs populärvetenskapliga dieter: Kvinnors och mäns erfarenheter, kunskaper och källor till kostinformation.

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Elin Landelius; Anna Sturk; [2021]
    Nyckelord :Nordiska näringsrekommendationer; NNR 2012; dieter; kost; trovärdighet; populärvetenskap; Livsmedelsverket; hälsopromotion; folkhälsa;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka svenska kvinnors och mäns erfarenheter av populärvetenskapliga dieter samt de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR), deras kunskaper om kost och källor till kostinformation. Syftet var även att undersöka om det fanns några skillnader mellan kvinnor och män, samt mellan låg- och höginkomsttagare. LÄS MER

  3. 33. Möjligheten att använda Viträsket som vattentäkt : En studie om Runmarös vattensituation

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Martina Aspegren; Regina Rutegård; [2021]
    Nyckelord :Runmarö; freshwater; seawater; water source; community facility; Runmarö; grundvatten; sjövatten; vattentäkt; gemensamhetsanläggning;

    Sammanfattning : Sveriges miljömål och FN:s globala miljömål pekar båda på att en god vattenkvalité samt ett hållbart uttag av sötvatten är önskvärt. När allt fler människor flyttar ut permanent till skärgården så ökar också uttaget av grundvatten, speciellt under sommarhalvåret då även sommargäster är på besök. LÄS MER

  4. 34. Järnberikning av alfalfagroddar

    L2-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Nils Hunyadi; Jessica Jönsson; [2021]
    Nyckelord :Enrich; Iron; deficiency; sprout; ascorbic acid; alfalfa; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Iron is a micronutrient that a lot of people all over the world lack to some extent. Researching new ways to enrich food may be a part of the future food industry. One way is to enrich the crops we grow. Hence, with the help of ascorbic acid as a pH adjustor and ironcitrate, tries have been made to enrich alfalfa sprouts. LÄS MER

  5. 35. Modelling Competitive Sorption of Per- and Polyfluoroalkyl Substances (PFASs) to Soil and Sorbents

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Luft-, vatten- och landskapslära

    Författare :Linnea Georgii; [2021]
    Nyckelord :PFAS; modelling; competitive sorption; adsorption; isotherms; PFAS; modellering; konkurrenseffekter; adsorption; isotermer;

    Sammanfattning : Per- and polyfluoroalkyl substances (PFASs) have become contaminants of increasing concern to society due to the contamination of drinking water and the ecosystem. A better understanding of the sorption and transport of PFASs in soil systems is urgently needed, however there have been few studies dedicated to investigating competitive sorption among PFASs, and there is no available model to model such effects. LÄS MER