Sökning: "Livsmedelsverket"

Visar resultat 21 - 25 av 214 uppsatser innehållade ordet Livsmedelsverket.

  1. 21. "För mig handlar det om att ha bra relation till sin familj, bra matvanor och regelbunden träningsrutin" : En kvantitativ studie om gymnasielevers kunskap om-, perspektiv på- och förhållningsätt till hälsa och hälsoundervisning

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Svenson Joel; [2022]
    Nyckelord :elever; gymnasieskolan; hälsa; hälsoundervisning; Idrott; lärande;

    Sammanfattning : After almost one and a half years at University studying sports science you constantly hear about society moving towards a sedentary lifestyle with a higher rate of everyday screen time, which is also stated by Livsmedelsverket (2020). In a scientific article by Inger Karlefors (2012) you also hear about students viewing PE as some sort of “active break from theoretical studies”, maybe some of us can even relate to this? But then; are students really taught to understand the meaning and weight behind a favorable physical health? Are they aware how to behave to develop their physical health and how a developed physical health affect their mental health? These thoughts helped shape the foundation of my study - how do students view and treat the concept of “health” and health as education?  To get an answer to my issues, I decided to perform a quantitative study with the help of digital questionnaires aimed for high school students, regarding this very topic. LÄS MER

  2. 22. Backning!? : Kommer livsmedlet räcka till?

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad

    Författare :Karl Andersson; Magnus Elg; [2022]
    Nyckelord :livsmedel; färska livsmedel; försörjningsberedskap; livsmedelsberedskap; underhållssäkerhet; totalförsvar; Försvarsmakten; säkerhetspolitisk kris; försörjningskedja; försörjning; krisledning; krishantering;

    Sammanfattning : Uppsatsen avhandlar hur Försvarsmakten kan försörjas med färska livsmedel under en längre säkerhetspolitisk kris. Syftet med uppsatsen är att utreda vad som krävs för att försörjning av färska livsmedel till Försvarsmakten ska fungera, då samhället utsätts för stora påfrestningar inom livsmedelsförsörjningen under en långvarig säkerhetspolitisk kris. LÄS MER

  3. 23. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  4. 24. Development of a Flexitarian food product : The Flexi hot dog

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Valli Tirounavoucarassou; [2022]
    Nyckelord :flexitarian; diets; carbon footprint; sensory evaluation; consumer preferences; nutrient assessment;

    Sammanfattning : Many studies show that plant-based diets are good for both human health and the environment and recommend lowering meat intake considering mounting environmental and animal welfare issues. This facet prompted protein transitions around the world, which in turn aided in the emergence of various diets. LÄS MER

  5. 25. Ett hållbart budskap -Livsmedelsverkets kommunikation via Instagram om kostens betydelse för klimat och miljö

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Britt-Marie Ek; Lisa Jonsson; Malin Ljunggren; [2021-08-30]
    Nyckelord :Beteendeförändring; hållbar matkonsumtion; klimat; kommunikation; kost; Livsmedelsverket; matsvinn; miljö; Stages of Change Model;

    Sammanfattning : Matkonsumtionen har stor påverkan på miljö och klimat. Kunskapsökning och beteendeförändringar behövs för att konsumtionen ska bli hållbar. Livsmedelsverket är den myndighet som har i uppgift att ge råd och sprida vetenskapligt förankrad kunskap om hållbara matvanor till konsument. LÄS MER