Sökning: "Nicolina Karlsson"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Nicolina Karlsson.
1. Vad spelar naturen för roll? : En ekokritisk analys av Prinsessan Mononoke (1997)
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälleSammanfattning : Denna uppsats gör en ekokritisk analys av Studio Ghiblis film PrinsessanMononoke (1997), skriven och regisserad av Hayao Miyazaki. Filmenshuvudkaraktärer Ashitaka, San, Lady Eboshi och Hjortguden analyseras med hjälpav Jens Eders modell karaktärsklockan för att få fram respektive karaktärs relationtill naturen och hur det påverkar filmens handling och tema. LÄS MER
2. Hälsan, en del av förskoleverksamheten.
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och ITSammanfattning : Inledning En aktuell debatt i samhället är den om hälsan. Övervikten ökar, psykisk ohälsa ökar och vi rör oss allt mindre än förr. Detta gäller även barnen. Förskolan har som uppdrag att främja hälsan och ge barnen de verktyg de behöver för att kunna leva ett hälsosamt liv. LÄS MER
3. Kommunikation om sexualitet - ett osynligt ansvar för sjuksköterskor
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärandeSammanfattning : Bakgrund: Sexualitet är ett grundläggande behov och är starkt kopplat till hälsa, välbefinnande och att vara människa. En sjuksköterskas uppgift är att arbeta utifrån ICN:s etiska koder som är att främja hälsa, förebygga sjukdom, lindra lidande och återställa hälsa. LÄS MER
4. Chokladmousse : Det praktiska hantverkets roll för resultatet
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. Menyn, ett ledande verktyg? : Hur en restaurang kan påverka sin försäljning genom menyns färgval och produktplacering
M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : För att påverka försäljning av mat och dryck använder restaurangen menyn som försäljningsverktyg. I uppsatsen diskuterades möjligheterna till ökad försäljning av mat och dryck genom att påverka gästens val med hjälp av placering samt färgval i en restaurangmeny. LÄS MER