Sökning: "Restaurang- och hotellhögskolan"

Visar resultat 1 - 5 av 440 uppsatser innehållade orden Restaurang- och hotellhögskolan.

  1. 1. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  2. 2. Bygga smakbroar : En jämförelsestudie mellan en expertpanel och en konsumentpanel

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johanna Pusterli; Tilly Rosin; [2023]
    Nyckelord :CATA; Sensory evaluation; Panels; Consumers; Expert Panels; Sensory test; Spices.; CATA; Sensory evaluation; Panels; Consumers; Expert panels; Sensory test; Spices;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Generation Z i restaurangbranschen : Vad behöver ändras för att attrahera dem till restaurangyrket?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Jacob Stenman; Oskar Wahlström; [2023]
    Nyckelord :Generation Z; attitudes; restaurant industry; perception; challenges; Generation Z; attityder; restaurangbranschen; uppfattning; utmaningar;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Jämförelse mellan analoga respektive analytiska beskrivningar av viners aromprofiler : Analogier och metaforer som verktyg för att förstå vin

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Joel Spånberg; Ella Widström; [2023]
    Nyckelord :Multisensory; wine descriptions; The Double Grip Method™; Panel Performance.; Multisensorik; vinbeskrivningar; The Double Grip Method™; Panel Performance;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Öka uppskattningen av fårkött : Kunskapsbristen kan påverka fårköttets popularitet

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Linnéa Johansson; Emelie Rundgren; [2023]
    Nyckelord :mutton; lack of knowledge; dishes; unutilized food; consumers.; Fårkött; bristande kunskap; rätter; konsumenter; outnyttjad mat .;

    Sammanfattning : .... LÄS MER