Sökning: "Schools food program"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Schools food program.

  1. 1. Hur bidrar styrdokument till kunskapsinlärning? : En studie om hur styrdokument är applicerbara i skolverksamheten.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Ingrid Hagberg; [2020]
    Nyckelord :Schools food program; vegetarian food; teaching; perceived reality; children s behavior; Skolmåltid; vegetarisk mat; undervisning; upplevd verklighet; barns beteende;

    Sammanfattning : Syftet med den här studien är att granska styrdokument som berör den svenska skol- och måltidsverksamheten samt undersöka förutsättningarna för lärare och pedagoger att utifrån dokumentens visioner lära ut ämnet mat och miljö till skolelever. Fokus för denna studie har varit att jämföra hur statliga styrdokument faktiskt är applicerbara på barns beteende och upplevda verklighet samt vilka faktorer som är avgörande för utfallet. LÄS MER

  2. 2. Vilka kunskaper har skolbarn om matens ursprung och varifrån denna kommer? : en kvalitativ studie i årskurs 5

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Tor Pålsson; [2019]
    Nyckelord :barn; mat; livsmedel; ursprung; kunskap;

    Sammanfattning : Ett viktigt område är framtidens matförsörjning och dess utmaningar. För att hantera dessa utmaningar krävs både kunskap och kreativitet samt att framtida generationer i ett tidigt skede förstår hur dagens matproduktion fungerar och är uppbyggd. LÄS MER

  3. 3. Skolträdgårdar nu och då : ett gestaltningsförslag för en skolträdgård vid Lagga skola

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Fanny Ciszuk; Cecilia Eriksson; [2016]
    Nyckelord :landskapsarkitektur; skola; skolgård; trädgård; trädgårdshistoria;

    Sammanfattning : I detta arbete har argument för en skolträdgård från förr och idag tagits fram och undersökts. Även ett gestaltningsförslag för en skolträdgård vid en nutida skola, baserad på argumenten från förr och idag, har utformats med syfte att se hur en skolträdgård som liknar en skolträdgård från förr kan se ut på en modern skolgård idag. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelssvinn I Svedala kommun -Samt livsmedels inverkan på utsläpp av växthusgaser

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Mattias Calling; [2012]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Foodstuff leads too pollution of the environmental and is also a big economic issue for the municipalities in Sweden. In my study I research how different foodstuff causes different emissions of greenhouse gases. LÄS MER

  5. 5. Vad betyder anställningsbar? : En studie om hur man ser på anställningsbarhet i bageribranschen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för teknik, TEK

    Författare :Margareta Åslin Eriksson; [2012]
    Nyckelord :Anställningsbarhet; restaurang och livsmedelsprogrammet; kompetens; apl; sociala kvaliteter;

    Sammanfattning : Denna studie handlar om begreppet anställningsbarhet utifrån lärare och yrkesverksamma i bageribranschen. I och med införandet av den nya läroplanen Gy11 ändrades yrkesutbildningarna från att vara yrkesförberedande till att eleverna nu efter avslutat gymnasieutbildning skall vara anställningsbara. LÄS MER