Sökning: "Sensorisk bedömning"

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade orden Sensorisk bedömning.

  1. 1. SMÄRTHANTERING HOS BARN I DET POSTOPERATIVA SKEDET - En litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Nancy Bahno; Isabell Lööf; [2023-03-15]
    Nyckelord :Postoperativ smärta; Smärthantering; Sjuksköterska.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Obehandlad smärta hos barn kan leda till negativa konsekvenser. Smärta är en emotionell och sensorisk upplevelse som kan bidra till obehag, ångest, ilska och rädsla. För att kunna bestämma korrekt behandling krävs en bedömning av smärtan samt utvärdering av åtgärden med hjälp av smärtskattningsinstrument. LÄS MER

  2. 2. Omvårdnadsåtgärder som främjar sömnkvalitet hos äldre på särskilt boende : En litteraturöversikt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Dalarna/Institutionen för hälsa och välfärd

    Författare :Helena Ljudén; Sara Lönnemyr; [2023]
    Nyckelord :Nursing interventions; nursing homes; sleep quality; Omvårdnadsåtgärder; särskilt boende; sömnkvalitet;

    Sammanfattning : Bakgrund Sömnkvalitet är betydande för livskvalitet. Sömnbrist leder till att kroppen inte fungerar optimalt. Äldre personer som bor på särskilt boende riskerar att utsättas för försämrad sömnkvalitet. Ofta behandlas sömnsvårigheter med sömnläkemedel, vilket kan skapa negativa biverkningar. LÄS MER

  3. 3. Välj rätt vanilj för pannacotta : En sensorisk bedömning för att undersöka konsumenters gillande av vaniljprodukter i pannacotta

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Evelina Börjesson; [2023]
    Nyckelord :Vanilla; Bourbon; Sensory Test; Consumers; Vanilla Panna cotta; Vanilj; Bourbon; Sensorisktest; Konsumenter; Vanilj Pannacotta;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Fårkött i det offentliga köket

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Malin Nilsson; Joakim Lenander; [2022]
    Nyckelord :Fårkött; offentliga kök; hållbarhet; livsmedelsteknik; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att se om det är möjligt att servera fårkött i de offentliga köken och vilka vinster det kan ge. Årligen inhandlas livsmedel för cirka 10 miljarder kronor till de offentliga köken. LÄS MER

  5. 5. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Hanna Thelin; [2021]
    Nyckelord :Elstimulering; volt; lamm; slaktkropp; köttkvalitet;

    Sammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. LÄS MER