Sökning: "Soaking"
Visar resultat 6 - 10 av 58 uppsatser innehållade ordet Soaking.
6. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
7. Reaktioner på stöld i antikens Rom : En känslohistorisk undersökning av defixiones från den heliga källan i Sulis Minervas helgedom i Bath
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Antikens kultur och samhällslivSammanfattning : Denna text undersöker, via närläsning, Tabellae Sulis–förbannelsetavlor riktade mot tjuvar hittade i den heliga källan i Sulis Minervas helgedom i Bath–med mål att utröna dessas känslomässiga innehåll och samhälleliga kontext. De 32 studerade tavlorna utgör försök att hämna stölder av klädesplagg och smärre summor pengar, antagligen stulna medan deras författare njöt av den heliga källans vatten. LÄS MER
8. Effects of temperature on germination and juvenile growth in Spinach (Spinacia oleracea L.)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : As the worlds urban population grows more and more every year, it becomes increasingly important that cities become more self-sufficient on food. Indoor vertical hydroponic farms offer a solution to this by placing the farm in an urban environment and growing plants in a controlled environment. LÄS MER
9. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER
10. Creating A Chicken Analogue with Mycoprotein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : To meet the growing demand of meat alternatives, this project was dedicated to creating a chicken analogue prototype with mycoprotein. Within the project, two approaches of alginate gelation, external (diffusion) crosslinking and internal crosslinking, were studied in this particular food matrix. LÄS MER