Sökning: "beef"

Visar resultat 16 - 20 av 257 uppsatser innehållade ordet beef.

  1. 16. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Roberto Espinola Alfonso; [2022]
    Nyckelord :beef cattle; dairy cattle; crossbreeding; milk yield; fertility; survival;

    Sammanfattning : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. LÄS MER

  2. 17. Tillskott av vitaminer till nyfödda dikalvar : påverkan på tillväxt och överlevnad de första 2 månaderna efter födsel

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Emma Hallberg; [2022]
    Nyckelord :dikalv; tillväxt; överlevnad; vitaminer; råmjölk; immunförsvar; immunoglobulin; vitamintillskott; kalvar; kalvhälsa;

    Sammanfattning : Antalet dikor i Sverige har ökat de senaste åren samtidigt som antalet besättningar minskar. Att bedriva dikoproduktion innebär att korna ofta kalvar på tidig vår och går ihop med sina kalvar ute på bete under sommaren för att sedan avvänja sina kalvar på hösten. Det finns många faktorer som påverkar kalven fram till avvänjning. LÄS MER

  3. 18. Säkert arbete med nötkreatur : förebyggande av skador ur lantbrukarnas perspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Hanna Rehnström; [2022]
    Nyckelord :Nötkreatur; säker arbetsmiljö; säker djurhantering; beteende; olyckor; arbetsmiljö; arbetsplatsolyckor;

    Sammanfattning : 2019 fanns drygt 15 000 nötköttsproducenter som tillsammans ansvarade för cirka 1 400 000 nötkreatur. Idag avvecklar flera nötköttsproducenter verksamheterna men man kan se att produktionsstorlekarna på kvarvarande verksamheter blir större. LÄS MER

  4. 19. Reducing the beef with beef. How a food retailer could reduce their environmental impact by changing what and how they sell

    Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUS

    Författare :Ross McDonald; [2022]
    Nyckelord :food retailers; interventions; sustainable consumption; meat reduction; behaviour change; sustainability science; Social Sciences;

    Sammanfattning : Current food consumption habits in wealthy countries continue to drive biodiversity loss and greenhouse gas (GHG) emissions. Food retailers play a key but currently understudied and underleveraged role in shifting consumer habits away from foods with high climate and biodiversity impacts (e.g. beef, lamb, milk) towards lower-impact alternatives. LÄS MER

  5. 20. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elin Saloniemi; [2022]
    Nyckelord :Livsmedelsproduktion; nötkreatur; självförsörjning; klimatförändring;

    Sammanfattning : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. LÄS MER