Sökning: "beef"
Visar resultat 16 - 20 av 257 uppsatser innehållade ordet beef.
16. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. LÄS MER
17. Tillskott av vitaminer till nyfödda dikalvar : påverkan på tillväxt och överlevnad de första 2 månaderna efter födsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Antalet dikor i Sverige har ökat de senaste åren samtidigt som antalet besättningar minskar. Att bedriva dikoproduktion innebär att korna ofta kalvar på tidig vår och går ihop med sina kalvar ute på bete under sommaren för att sedan avvänja sina kalvar på hösten. Det finns många faktorer som påverkar kalven fram till avvänjning. LÄS MER
18. Säkert arbete med nötkreatur : förebyggande av skador ur lantbrukarnas perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : 2019 fanns drygt 15 000 nötköttsproducenter som tillsammans ansvarade för cirka 1 400 000 nötkreatur. Idag avvecklar flera nötköttsproducenter verksamheterna men man kan se att produktionsstorlekarna på kvarvarande verksamheter blir större. LÄS MER
19. Reducing the beef with beef. How a food retailer could reduce their environmental impact by changing what and how they sell
Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUSSammanfattning : Current food consumption habits in wealthy countries continue to drive biodiversity loss and greenhouse gas (GHG) emissions. Food retailers play a key but currently understudied and underleveraged role in shifting consumer habits away from foods with high climate and biodiversity impacts (e.g. beef, lamb, milk) towards lower-impact alternatives. LÄS MER
20. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. LÄS MER