Sökning: "cured meat products"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden cured meat products.

  1. 1. Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Engsner; [2018]
    Nyckelord :nitrat; nitrit; alternativ till nitrittillsatser; charkuterivara; korv; skinka växtextrakt; grönsaks juice pulver; eteriska oljor; rosmarinextrakt; kitosan; lysosym; bacteriociner; nisin; natriumlaktat; high hydrostatic pressure;

    Sammanfattning : Nitrit anses vara en multifunktionell tillsats som används i charkuterivaror. Den bi-drar med färg, smak, och verkar antioxidativt och antimikrobiellt. Till sin nackdel bidrar nitrit till bildandet av potentiellt cancerogena nitrosaminer vid intag eller under upphettning. Nitrit är därav en av de mer debatterade tillsatserna. LÄS MER

  2. 2. Möjligheter till minskat matsvinn i Sverige – En risk-nyttoanalys av att sälja ut charkprodukter efter passerat bäst före-datum

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet; Lunds universitet/Riskhantering (CI)

    Författare :Agnes Båvall; Gustav Israelsson Rällfors; [2015]
    Nyckelord :L. monocytogenes; listeria; listeriosis; food waste; unnecessary food waste; cured meat products; Mathematics and Statistics; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Unnecessary food waste in Sweden is approximately 1,2 billion kilograms each year and this has consequences for both the environment and resources. The purpose of this project is to investigate if it is possible to reduce the unnecessary food waste, by selling cured meat products to a lower price in supermarkets, after the expired date but at the same time take people’s health into account. LÄS MER

  3. 3. Grill-, kött-, chark-, och kallskänkshanteringen i Gislaveds kommun – bättre eller sämre? En jämförelse mellan år 2008 och 2011

    Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Tilda Gustafsson; [2011]
    Nyckelord :livsmedel; kött; chark; kallskänk; grill;

    Sammanfattning : I detta examensarbete ges en resultatbaserad slutsats om dagsläget för livsmedelsbutikers hantering av grill-, kött-, chark- och kallskänkshanteringen jämfört med hanteringen år 2008 i Gislaveds kommun. År 2008 genomförde livsmedelsinspektörerna på Bygg- och miljöförvaltningen i Gislaveds kommun ett projekt där samtliga livsmedelsbutiker i kommunen med någon typ av grill-, kött, chark-, och kallskänkshantering inspekterades och ingick i livsmedelsprovtagning av de nämnda hanteringarnas produkter. LÄS MER

  4. 4. The Fight for Shelf Space : Regional Meat Producers Facing Retail Labels

    Kandidat-uppsats, IHH, EMM (Entrepreneurskap, Marknadsföring, Management)

    Författare :Rickard Palmqvist; Björn Lindell; Jerry Karlsson; [2007]
    Nyckelord :Retail Label; Producer Brand; Cured Meat Industry;

    Sammanfattning : Sweden has experienced a surge in retail labels within the food industry the last decade and this increase has meant great changes within the meat industry. Producer brands have been faced with issues of strategy formulation and changing power structures that has affected small-and medium sized companies more than others. LÄS MER

  5. 5. Strukturförändringar inom svensk styckningsindustri : strategival och möjligheter

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Mats Johansson; [2006]
    Nyckelord :styckningsföretag; styckningsindustrin; strategi; differentiering; fokusering; avveckling;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att kartlägga små och medelstora styckningsföretags förutsättningar och möjligheter vid en förändring av marknaden. Utifrån kartläggningen skall studien belysa vilka möjligheter som finns för ett företag gällande vertikal och horisontell integration eller avveckling samt olika strategier, nämligen kostnadsöverlägsenhet, differentiering och fokusering. LÄS MER