Sökning: "intestinal flora"
Visar resultat 21 - 25 av 31 uppsatser innehållade orden intestinal flora.
21. Forsigtig antibiotikabrug i Norden. Hvordan kan den fremmes? Fokus er antibiotikas påvirkning af tarmfloraen
Master-uppsats, Nordiska ministerrådet/Nordic School of Public Health NHVSammanfattning : BAGGRUND: Antibiotikaresistens udgørentrussel mod folkesundheden. Antibiotikabruger hoveddrivekraften bag resistensudviklingen.Restriktiv antibiotikabrugi overens-stemmelse med de gældende retningslinjerer derfornødvendig. Tarmfloraenpåvirkes af antibiotika oghar betydning for helbredet. LÄS MER
22. Studie av tarmflorans sammansättning och årstidsvariation i grovtarmen hos travhästar med grovfoderdiet
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Syftet med projektet var att undersöka årstids- och den individuella variationen av normala tarmfloran hos travhästar utfodrade med en grovfoderdiet. Hästar är grovtarmsjäsare med ett komplex mikrobiellt ekosystem anpassat för betning av foder med högt fiberinnehåll och lågt energiinnehåll. LÄS MER
23. Molecular characterization of the faecal fungal flora in healthy horses
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : There is a lack of knowledge on the composition and dynamics of the intestinal micro-eukaryotes of horse and to date their functional role for the health and physiology of the host has been described merely to some extent. Particularly, no culture-independent surveys of the dynamics of the intestinal fungal flora in horse are available. LÄS MER
24. Kaninen som produktionsdjur
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The purpose of this report was to obtain an overview of rabbit meat production in the world, in terms of breeding and feeding. It examines how different feed components contribute to the health of the rabbit as well as the quality of the carcass, and the breeding strategies that are most common in the major producing countries. LÄS MER
25. Hälsopåverkan av syra- och basbildande livsmedel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : En fungerande syra-basbalans är essentiell för en god hälsa. Serumets pH-värde bör ligga inom intervallet 7,35-7,45, och för att uppnå det har kroppen flertalet buffertsystem. Om pH-värdet hamnar utanför intervallet orsakas sjukdom, vid ett högre pH uppkommer alkalos, medan ett pH-värde under det normala orsakar acidos. LÄS MER