Sökning: "konkurrens restauranger"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden konkurrens restauranger.

  1. 1. STADSKÄRNAN I OMVANDLING : En fallstudie om samtida planering för social hållbarhet i Eskilstunas stadskärna

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Alva Andersson; Hanna Berglund; [2023]
    Nyckelord :Social hållbarhet; stadskärna; mötesplatser; attraktivitet; köpcentrum; elektronisk handel e-handel ;

    Sammanfattning : Stadskärnan som handelsplats möter fler och fler utmaningar i och med ökad konkurrens från e-handeln och externa köpcentrum. Detta leder till att stadskärnan blir mindre attraktiv som plats att vistas på, och därigenom förlorar den sin position som mötesplats. LÄS MER

  2. 2. Mellanaktörens roll för en levande landsbygd : en fallstudie av Gården Direkt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Ebba Kuylenstierna; Karin Andrén; [2019]
    Nyckelord :intermediary; intermediär aktör; mellanhand; marketing; marknadsföring; ; ; livsmedel; svenska livsmedel; levande landsbygd;

    Sammanfattning : Små och medelstora svenska livsmedelsproducenter har svårt att nå ut till marknaden med sina produkter. I Sverige konkurrerar livsmedelsproducenter med livsmedelsprodukter från hela världen. Konkurrens och konsumenters val av livsmedel har skapat svårigheter med överlevnad för företag på landsbygden. LÄS MER

  3. 3. Effekter av sänkt mervärdesskatt på restaurang- och cateringtjänster

    Master-uppsats, Institutionen för nationalekonomi och statistik (NS)

    Författare :Karolina Henningsson; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Mervärdesskatten på restaurang- och cateringtjänster sänktes från 25 procent till 12 procent den 1 januari 2012. Sänkningen var en del i den sittande regeringens övergripande mål om en högre varaktig sysselsättning. De flesta utvärderingar på sänkt mervärdesskatt har fokuserat på effekter i konsumentpriser. LÄS MER

  4. 4. Småföretagande inom catering

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Eriksson; Karin Kristiansson; [2012-10-16]
    Nyckelord :Semistrukturerade intervjuer; kundrelationer; Semistrukturermarknadskommunikationsverktyg; framgångsfaktorer;

    Sammanfattning : Det finns idag l 02 stycken listade cateringverksamheter i Göteborg och många av dessa är småföretag. Utöver de företag som enbart ägnar sig åt catering erbjuder även andra företag denna tjänst, såsom restauranger och cafeer, vilket tyder på en hård konkurrens. LÄS MER

  5. 5. Projekt och ledarskap : En studie av ledarskap inom ett byggprojekt

    Kandidat-uppsats, Avdelningen för ekonomi

    Författare :Ivan Landos; Charlotte Berggren; [2012]
    Nyckelord :Projekt; projektledarskap; byggprojekt; partnering och kommunikation.;

    Sammanfattning : Titel: Projekt och ledarskap – En studie av ledarskapet inom ett byggprojekt Nivå: C- uppsats i ämnet företagsekonomi Författare: Charlotte Berggren & Ivan Landos Handledare: Per-Arne Wikström Datum: 2011 Maj Syfte: Byggbranschen jobbar i dagsläget mycket mot att öka sin marknadsanpassning. Detta pågrund av ökad konkurrens men även andra krav från hyresgäster och intressenter. LÄS MER