Sökning: "kost enkäter"
Visar resultat 1 - 5 av 97 uppsatser innehållade orden kost enkäter.
1. VAD LÄR VI OSS EGENTLIGEN : Får vi rätt kunskap för framtiden i idrott och hälsa?
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att kartlägga vuxna ungdomars upplevelser av skolämnet idrott och hälsa på gymnasial nivå. På vilket sätt har ämnet skapat en bra grund för framtiden och vad uppskattar man ha lärt sig för väsentlig kunskap för framtida aktiviteter för att bibehålla en hälsosam livsstil i vuxen ålder? Metoden som använts för denna studie är kvantitativa enkäter som är riktade mot unga vuxna som gått ur gymnasiet efter 2011. LÄS MER
2. Facilitating Behavioral Change among Women with Polycystic Ovary Syndrome : A Design-Oriented Case Study
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : The polycystic ovary syndrome (PCOS) affects women or people with female reproductive organs negatively, by irregular periods, difficulties in getting pregnant, and excessive hair growth. The symptoms can be eased by taking on habits of regular physical exercise and a balanced diet. Taking on new habits is however a challenging task. LÄS MER
3. Fysträning inom handboll. Enkätundersökning bland elitspelare i Handbollsligan och SHE
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Handboll är en krävande idrott som ställer höga fysiska krav på utövarna (Raya-Gonzalez m.fl., 2020) där fysträning anses vara viktigt för att nå sportslig framgång (Ion & Corina, 2017). Forskning gällande vad som bör inkluderas i en handbollsspelares fysträning betraktas individualisering som grundläggande. LÄS MER
4. Mår vi som vi äter? : En enkätstudie om sambandet mellan kostvanor och psykisk ohälsa bland unga vuxna
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysisk aktivitet och hälsaSammanfattning : Syfte och frågeställningar: Syftet med studien är att undersöka sambandet mellan kostvanor och psykisk ohälsa bland unga vuxna i ålder 20–30 år. De frågeställningar som studien undersöker är: ' • Finns det ett samband mellan ohälsosamma kostvanor och psykisk ohälsa? • Finns det ett samband mellan intaget av specifika livsmedel och psykisk ohälsa? Metod: En retrospektiv tvärsnittsstudie har gjorts på unga vuxna i åldern 20–30. LÄS MER
5. Kan filmundervisning ersätta dietistkontakt vid nydiagnostiserad graviditetsdiabetes? : En utvärdering av ett nytt arbetssätt inom Region Jönköpings län
Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Graviditetsdiabetes (GDM) kännetecknas av glukosintolerans som uppträder under graviditet där förhöjda blodsockervärden kan innebära risker för både kvinnan och barnet. Region Jönköpings län anslöt sig till Socialstyrelsens sänkta gränsvärden under 2019 vilket resulterade i ökat patientantal. LÄS MER