Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Lean management : Ett sätt att minimera matsvinn i livsmedelsbutiker

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Fredrik Olsson; Dominic Donatella; Jonatan Hansson; [2017]
    Nyckelord :Lean; Lean thinking; Standardization; ICA; Food waste; Lean; Lean thinking; Standardisering; ICA; Matsvinn;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett aktuellt ämne och mycket arbete utförs för att på olika sätt hantera följder av detta. Syftet med denna studie är att studera problemen angående matsvinn utifrån ett lean management perspektiv. Studien är avgränsad till ”ICA nära Bredaryds” kött- och charkavdelning. LÄS MER

  2. 2. Lean, ett sätt att minska matsvinn? : En kvalitativ studie om styrningsverktyget leans möjligheter att minska matsvinn inom dagligvaruhandeln

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Emmie Tisell; Stina Nilsson Helander; [2016]
    Nyckelord :Food waste; food industry; Corporate Social Responsibility; logistics; lean; Matsvinn; dagligvaruhandeln; Corporate social responsibility; lean; logistik;

    Sammanfattning : Bakgrund: Matsvinn har på senare tid fått stor medial uppmärksamhet samtidigt som konsumenters miljömedvetenhet har ökat. Matsvinn uppstår i hela produktflödet och anses vara ett stort miljöproblem samtidigt som det utgör en kostnad för företag. LÄS MER