Sökning: "nutritional claims"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden nutritional claims.
1. Molecular Characterization of High β-Glucan Lines in Oats
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemiSammanfattning : Oats (Avena sativa) are part of the cereal whole grain family, and their production is on the rise for the past few years due to extensive research done on the health benefits it can provide to humans. ScanOats project in Sweden is one of the research groups across the world that has done extensive work on oats. LÄS MER
2. Mer växtkraft i trädgårdslandet med bokashi? : ett jämförande odlingsförsök med bokashi, traditionell kompost, BSF-kompost och biogödsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Att ta vara på matavfall från hushållen är viktigt för att ställa om till ett hållbart samhälle med cirkulära system för näringsämnen och energi. Hemkompostering nämns i EU:s direktiv om avfallshantering som en metod för att återvinna bioavfall där det uppstår. LÄS MER
3. How different fractions of soluble ß-glucans from oats affect staling of high oat flour containing breads
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction. Bread is one of the most consumed foods in the world today. It is also the cause for major food waste streams. Most breads have turned into high glycaemic index products with low nutritional value. LÄS MER
4. The effect of the fermented tea beverage kombucha on the gut microflora
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction The fermented tea drink kombucha has gained large popularity over the past years. It has been praised for its nutritional content, organic acids and living community of beneficial bacteria. LÄS MER
5. Möjligheten att utnyttja de unika hälsoegenskaperna i korn
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Barley naturally contains high amounts of dietary fibre, however it is not widely used in health promoting purposes. Barley is traditionally used for malting in beer and whisky and it is often overlooked as a candidate for other applications. In this study five barley varieties are evaluated from a technical and a nutritional point of view. LÄS MER