Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. The role of household environment in omnivores transition to plant-based diet with a focus on gender as a center of interest

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Zahra Bak; Marcela Tomic; [2022-08-04]
    Nyckelord :Meat consumption; Plant-based diet; Household; Gender identity theory; Social identity theory;

    Sammanfattning : For many years, increased meat consumption and its impact on the environment have been a focus of research. Likewise, gender has often been studied as one of the major barriers towards reducing meat consumption, which has often been associated with masculine characteristics. LÄS MER

  2. 2. Födosöksbeteende och aktivitet hos brunbjörn (Ursus arctos) vid användning av två olika utfodringsmetoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Ellen Vinnerheim; [2022]
    Nyckelord :Brunbjörn; ; ; ; ; ; ; Ursus; födosök; aktivitet; utfodring; djurpark; utspritt foder;

    Sammanfattning : The brown bear (Ursus arctos) is an omnivore that spends a lot of its time foraging in the wild. In zoos, the brown bear's foraging behaviour and activity level is depending on the management. To stimulate the brown bears to express their natural behaviours the zookeepers can feed the bears in a way that makes the bears forage for a long time. LÄS MER

  3. 3. Kosthållningars olika betydelse för elevers hälsa och skolgång

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Hampus Nilsson; Julia Ljungbrant; [2022]
    Nyckelord :Diet; education; health; omnivore; performance; school; school results; vegan; vegetarian; Allätare; hälsa; kosthållning; prestation; skola; skolresultat; utbildning; vegan; vegetarian;

    Sammanfattning : The work aims to contribute to the field of educational science regarding how students are affected in school depending on the intake of animal products. Information about the area has been searched on several databases, mainly on Libsearch. The articles from the results were found through the databases Libsearch and Swepub. LÄS MER

  4. 4. Unga vuxnas attityd till och kunskap om mejeriprodukter och vätbaserade alternativ

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ella Walter; Moa Albertsson; [2021]
    Nyckelord :växtbaserad; kunskap; attityder; hälsa; mejeriprodukter; mejeri; kosthållning; vegan; vegetarian; blandkost; pescetarian; omnivor; unga vuxna; växtbaserad dryck;

    Sammanfattning : Bakgrund Det finns många olika motiv till att individer väljer att äta växtbaserat. De främsta motiven är egenhälsan och etiska aspekter i form av djurrätt, men även minskad klimatpåverkan. Den största barriären till att övergå till en mer växtbaserad kosthållning är informationsbrist om kosthållningen. LÄS MER

  5. 5. Effekt av vegansk kost på HbA1c hos vuxna med Diabetes Mellitus typ 2

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Kajsa Mattsson; Maja Sörensson; [2020-06-22]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av vegansk kost på HbA1c hos vuxna med Diabetes Mellitus typ 2 Författare: Kajsa Mattsson och Maja Sörensson Handledare: Jenny van Odijk Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-04-02 Bakgrund Diabetes Mellitus typ 2 står för majoriteten av förekomsten av Diabetes Mellitus i Sverige. Det finns flera bidragande faktorer till sjukdomens utveckling såsom fysisk inaktivitet, övervikt och genetik. LÄS MER