Sökning: "sensory panel"
Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser innehållade orden sensory panel.
16. Effect of reversible permeabilization in combination with different drying methods on the structure and sensorial quality of dried basil leaves
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : In this work the impact of different drying techniques and the stomata aperture induced by pulsed electric field (PEF) prior drying on quality of the dried products was assessed. The conditions of the electroporation treatment were chosen to induce an irreversible opening of the stomata of the basil leaves. LÄS MER
17. Torklagringstemperatur för gryn- och rundpipig ost : Att finna en gemensam torklagringstemperatur för gryn- och rundpipig ost
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Cheese making is an old method that originally has been used as a means to preserve milk. More than hundred types of cheeses are produced around the world, varying in bacterial cultures, pressing and ripening conditions. Grevé-, Herrgård- and Prästcheese are all examples of Swedish semi-hard cheeses. LÄS MER
18. Weak acids’ microbial and sensorial effect on marinated herring
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : Marinated herring is a food product usually with a sauce containing acetic acid. In this project the weak acids malic acid, citric acid, and lactic acid were evaluated for use in the sauce for marinated herring instead of using acetic acid. The microbial and sensorial effects of the acids were evaluated. LÄS MER
19. Development of a whey protein beverage
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The aim of the study was to develop a whey protein base beverage for a specific target group, Baby boomers. The Baby boomers are the generation born between 1946-1964. Consumer research shows that this group takes a keen interest in their health and have the ambition to stay healthy. LÄS MER
20. Svenska baljväxter från förr : en sensorisk beskrivning
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning: Baljväxter har flera miljö- och näringsmässiga fördelar och spås att bli framtidens föda. I Sverige finns det en värdefull kulturskatt som består av svenska baljväxter från förr som har samlats in av Programmet för odlad mångfald, POM. LÄS MER