Sökning: "sensory panel"

Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser innehållade orden sensory panel.

  1. 16. Effect of reversible permeabilization in combination with different drying methods on the structure and sensorial quality of dried basil leaves

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Anna Telfser; [2017]
    Nyckelord :Basil; pulsed electric field; drying; air drying; vacuum drying; freeze drying; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : In this work the impact of different drying techniques and the stomata aperture induced by pulsed electric field (PEF) prior drying on quality of the dried products was assessed. The conditions of the electroporation treatment were chosen to induce an irreversible opening of the stomata of the basil leaves. LÄS MER

  2. 17. Torklagringstemperatur för gryn- och rundpipig ost : Att finna en gemensam torklagringstemperatur för gryn- och rundpipig ost 

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Zandra Dahlqvist; [2016]
    Nyckelord :Ost; viktförlust; Präst 31 %; Präst 17 %; Herrgård 28 %; Grevé 28 %; Grevé 17 %; MilkoScan FT120; torklagringstemperatur;

    Sammanfattning : Cheese making is an old method that originally has been used as a means to preserve milk. More than hundred types of cheeses are produced around the world, varying in bacterial cultures, pressing and ripening conditions. Grevé-, Herrgård- and Prästcheese are all examples of Swedish semi-hard cheeses. LÄS MER

  3. 18. Weak acids’ microbial and sensorial effect on marinated herring

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Jennika Larsson; [2016]
    Nyckelord :sensorial test; Lactobacillus plantarum; acetic acid; malic acid; citric acid; Marinated herring; lactic acid; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; MRS; accelerated test; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Marinated herring is a food product usually with a sauce containing acetic acid. In this project the weak acids malic acid, citric acid, and lactic acid were evaluated for use in the sauce for marinated herring instead of using acetic acid. The microbial and sensorial effects of the acids were evaluated. LÄS MER

  4. 19. Development of a whey protein beverage

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Josefine Hammerby; [2015]
    Nyckelord :whey protein; beverage; baby boomers;

    Sammanfattning : The aim of the study was to develop a whey protein base beverage for a specific target group, Baby boomers. The Baby boomers are the generation born between 1946-1964. Consumer research shows that this group takes a keen interest in their health and have the ambition to stay healthy. LÄS MER

  5. 20. Svenska baljväxter från förr : en sensorisk beskrivning

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Charlotta Dahl Petersson; Carlos Rojas Carvajal; Jenny Uhlmann; [2013]
    Nyckelord :legumes; cultivated plants; taste; sensory descriptive words; taste attributes; sensory marketing; baljväxter; kulturväxter; smak; sensoriskt beskrivande ord; smakattribut; sinnesmarknadsföring;

    Sammanfattning : Inledning: Baljväxter har flera miljö- och näringsmässiga fördelar och spås att bli framtidens föda. I Sverige finns det en värdefull kulturskatt som består av svenska baljväxter från förr som har samlats in av Programmet för odlad mångfald, POM. LÄS MER