Sökning: "sensory panel"
Visar resultat 6 - 10 av 26 uppsatser innehållade orden sensory panel.
6. Isterband av Mjölmask
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : It is now allowed to sell mealworm (Tenebrio molitor) for food consumption, and it will probably play a major role in the search for future protein sources. The climate footprint of the mealworm is considerably smaller than for traditional livestock and is therefore of interest. LÄS MER
7. Hur beskrivs sensoriska egenskaper inom deskriptiv analys? : En kvantitativ tvärsnittstudie av artiklar publicerade 1974-2019
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Deskriptiv sensorisk analys (DSA) syftar till att beskriva sensoriska egenskaper (attribut) hos livsmedelslprodukter. En bedömarpanel analyserar ett produktprov genom att identifiera, namnge och mäta intensiteten hos ett antal attribut. LÄS MER
8. Aroma components of long ripened cheese and their origin, variation and contribution to flavour : with focus on propionic acid
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Flavour compounds in cheese are formed by metabolism of residual lactose, lactate and citrate, proteolysis and lipolysis through the activity of e.g., starter bacteria. Generally identified aroma components in cheese are fatty acids, esters, alcohols, ketones, lactones, aldehydes, and sulphur compounds. LÄS MER
9. Searching for a sensory vocabulary for Swedish vegetables : an exploratory study of the flavour and aroma characteristics of carrot, cabbage and onion
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection BiologySammanfattning : Flavour is an important aspect in the consumption of fruits and vegetables. However, the current regulatory context within EU for the quality of fruit and vegetables involve standards that lay primary emphasis on visual properties but limited focus on flavour and nutrition. LÄS MER
10. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskapSammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER