Sökning: "undersökning miljö livsmedel"

Visar resultat 11 - 15 av 23 uppsatser innehållade orden undersökning miljö livsmedel.

  1. 11. Snabb mat - Om hälsoperspektivets dilemma i hem- och konsumentkunskapsundervisningen

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sandra Kristoffersson; [2015-08-10]
    Nyckelord :pedagogik; hälsa; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Hälsa är ett vitt begrepp och vi informeras ständigt om nya råd beträffande mående. Forskning visar dock att ansvaret för hälsa ligger på den enskilde individen som förväntas sålla i informationsflödet och tolka olika budskap. Vidare visar forskning att det finns ett gap mellan konsumenters intention och handling. LÄS MER

  2. 12. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Johan Erdtman; [2015]
    Nyckelord :Salad bar; grocery store; customers; staff; National Food Agency.; Salladsbar; livsmedelsbutik; kunder; Ppersonal; livsmedelsverket;

    Sammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER

  3. 13. Verifiering av Rengöring

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Pegah Paykar; [2015]
    Nyckelord :Cleaning; Pre-schools; ATP-bioluminescence measuring; Zinners circle; detergents; Mechanical cleaning; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Verification of Cleaning "Conducting a Cleaning Control test exploiting ATP luminometer in a number of pre-school kitchens in the city of Malmö " According to the EG Regulation 178/2002 unsafe food cannot be placed in the market, and the responsibility, according to the EG Regulation 852/2004, lies with the operator. Each year, mass caterers including pre-school kitchens are recognized as an accountable source for approximately 80 % of the total reported cases of food poisoning. LÄS MER

  4. 14. Livsmedelsmärkning i butiker i Halmstad : kontroll av utvalda varor samt undersökning av kunskapsläge bland butiksföreståndare

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Emma Marcusson; Sofia Frederiksen; [2014]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; Livsmedelsmärkning; Datummärkning; Ursprungsmärkning; Märkning; Kvalitativ undersökning; Märkning av livsmedel;

    Sammanfattning : In light of the recent scandals in Europe involving food labelling, this study will be focusing on food labelling. This study’s purpose is to investigate the extent of knowledge concerning labeling and presentation of food in the different food stores in Halmstad. LÄS MER

  5. 15. Kunskapens makt för hållbar konsumtion - en kvalitativ undersökning i hur kunskap genom information kan verka för ett hållbart konsumentbeteende

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för strategisk kommunikation

    Författare :Amelie Siltberg; Annie Silow; [2014]
    Nyckelord :beteendeförändringar; hållbarhet; konsumtionsval; miljömedvetenhet; miljöcertifierade livsmedel; information.; Social Sciences;

    Sammanfattning : Researchers have long questioned the power of information and its ability to change peoples’ consumer behaviour to become more sustainable. They argue that there is a “gap” between knowledge and action when it comes to environmentally friendly activities, such as choosing certified foods over conventional foods. LÄS MER