Sökning: "undersökning miljö livsmedel"
Visar resultat 11 - 15 av 23 uppsatser innehållade orden undersökning miljö livsmedel.
11. Snabb mat - Om hälsoperspektivets dilemma i hem- och konsumentkunskapsundervisningen
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Hälsa är ett vitt begrepp och vi informeras ständigt om nya råd beträffande mående. Forskning visar dock att ansvaret för hälsa ligger på den enskilde individen som förväntas sålla i informationsflödet och tolka olika budskap. Vidare visar forskning att det finns ett gap mellan konsumenters intention och handling. LÄS MER
12. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER
13. Verifiering av Rengöring
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Verification of Cleaning "Conducting a Cleaning Control test exploiting ATP luminometer in a number of pre-school kitchens in the city of Malmö " According to the EG Regulation 178/2002 unsafe food cannot be placed in the market, and the responsibility, according to the EG Regulation 852/2004, lies with the operator. Each year, mass caterers including pre-school kitchens are recognized as an accountable source for approximately 80 % of the total reported cases of food poisoning. LÄS MER
14. Livsmedelsmärkning i butiker i Halmstad : kontroll av utvalda varor samt undersökning av kunskapsläge bland butiksföreståndare
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : In light of the recent scandals in Europe involving food labelling, this study will be focusing on food labelling. This study’s purpose is to investigate the extent of knowledge concerning labeling and presentation of food in the different food stores in Halmstad. LÄS MER
15. Kunskapens makt för hållbar konsumtion - en kvalitativ undersökning i hur kunskap genom information kan verka för ett hållbart konsumentbeteende
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för strategisk kommunikationSammanfattning : Researchers have long questioned the power of information and its ability to change peoples’ consumer behaviour to become more sustainable. They argue that there is a “gap” between knowledge and action when it comes to environmentally friendly activities, such as choosing certified foods over conventional foods. LÄS MER