Sökning: "undersökning miljö livsmedel"

Visar resultat 6 - 10 av 23 uppsatser innehållade orden undersökning miljö livsmedel.

  1. 6. Är WWF:s veckomeny One Planet Plate en hållbar kost för konsumenter i Sverige? : En komparativ analys utifrån tre hållbarhetsperspektiv

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Katarina Hiding; Rebecca Olausson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : En hållbar kost (sustainable diet) beskrivs som näringsmässigt riktig, säker och hälsosam, där naturens och människans resurser optimeras. Forskningen har de senaste åren styrt alltmer mot att försöka optimera kosten ur både miljö- och hälsoperspektiv. LÄS MER

  2. 7. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Sara Sandelin; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER

  3. 8. Mjölk och mjölkproduktion iNO-undervisningen : En kvalitativ undersökning om grundskollärares förhållning tilldjurets roll i den naturvetenskapliga undervisningen

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Mittuniversitetet/Avdelningen för matematik och ämnesdidaktik

    Författare :Leonora Selin; [2018]
    Nyckelord :djur; ko; mjölk; etik; samhälle; normer; djurhållning; undervisning; naturvetenskap; fysik; kemi; biologi; grundskollärare; kritisk teori;

    Sammanfattning : Ordspråk som “gråt inte över spilld mjölk” är ett tecken på hur mycket mjölken som livsmedel värdesätts i det svenska samhället. I den här kvalitativa studien kommer mjölkens roll i samhället sättas i relation till skolans verksamhet. Fokusgruppen är grundskollärare som undervisar i de naturvetenskapliga ämnena i årskurs F-9. LÄS MER

  4. 9. Hållbar utveckling vid menyplanering: En kvalitativ undersökning av privatägda restauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Beatrice Ljungqvist; Cecilia Habib Westh; Erika Torvaldsson; [2017-11-15]
    Nyckelord :Hållbar utveckling; Menyplanering; Restaurang;

    Sammanfattning : Allt fler blir medvetna om att hälsa och miljö är viktiga samhällsfrågor. Den här studien fokuserar på hur privatägda restauranger kan arbeta med hållbar utveckling genom menyplanering. Restauranger är verksamheter som har möjlighet att påverka människors matval. LÄS MER

  5. 10. Miljömärkning på livsmedel : Konsumenters kunskap och preferenser

    M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Emma Sedig; [2016]
    Nyckelord :Miljömärkningar; Konsumentval; Konsumenternas kunskap om miljömärkningar;

    Sammanfattning : The society today is a very environmentally conscious society, at least that´s what it seems like. In this study, which is a combined literature review and survey, focus was at whether people have confidence in eco-labels, if they know what it stands for, how many people bought them and what labels they bought. LÄS MER