Sökning: "vad äter an"
Visar resultat 1 - 5 av 62 uppsatser innehållade orden vad äter an.
1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
2. Påverkar trädgårdsarbete den humana mikrobiotan?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Det är välkänt att riskerna att drabbas av fysisk och mental ohälsa minskar med hälsosam mat, motion, att vistas utomhus i naturen och att leva med husdjur. En faktor tros vara via mikrobiotan men teorierna om hur dessa faktorer påverkar mikrobiotan är många. LÄS MER
3. Wild boar feeding site effects on targeted and non-targeted species
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Wild boar (Sus scrofa) is an ungulate species that is increasing in Europe and Sweden, and with that causing conflicts and problems in agriculture. Wild boar are omnivores and are often rooting in the ground to find food items. LÄS MER
4. Pilot scale partial denitratation coupled anammox: an evaluation
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : På avloppsreningsverk (ARV) som tillämpar kväverening är den vanligaste tekniken nitrifikation följt av denitrifikation. Denna process kräver omfattande luftning, vilket både är elintensivt och minskar mängden biogas som kan utvinnas. LÄS MER
5. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER