Sökning: "vegetarisk"

Visar resultat 31 - 35 av 104 uppsatser innehållade ordet vegetarisk.

  1. 31. Hur kan content marketing bidra till hållbar konsumtion? : En kvantitativ studie om konsumtion av vegetariska produkter

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Företagsekonomi

    Författare :Marcus Lindgren; Rasmus Ramström; [2020]
    Nyckelord :content marketing; hållbar konsumtion; vegetariskt;

    Sammanfattning : Titel: Hur kan content marketing bidra till hållbar konsumtion?   Nivå: C-uppsats, examensarbete i ämnet företagsekonomi   Författare: Marcus Lindgren och Rasmus Ramström   Handledare: Akmal Hyder och Zahra Ahmadi   Datum: 2020 - Juni   Syfte: Syftet är att utifrån konsumentens perspektiv undersöka vilken utformning av content marketing som leder till hållbar konsumtion.    Metod: Metoden som används i detta arbete är en kvantitativ studie genomförd med en webbaserad enkätundersökning som spreds via sociala medier. LÄS MER

  2. 32. Associationer till kosthållningar - Att skapa grafik för bäst förståelse anpassad till restaurangmenyers formspråk

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska högskolan

    Författare :Malin Fritz; Julia Svanqvist; [2020]
    Nyckelord :Design; Grafisk Design; Kosthållning; Symboler; Associationer; Förståelse; Kosthållningssymboler; Vegansk; Vegetarisk; Laktosfri; Glutenfri.;

    Sammanfattning : Denna studie undersöker hur grafik kan utformas för att motsvara konsumenters uppfattningar och associationer kring fyra olika kosthållningar; vegetarisk, vegansk, laktosfri och glutenfri. Olika former av kosthållningar blir idag allt vanligare att följa vilket leder till att samhället i stort måste anpassa sig till olika konsumenters behov, däribland restauranger och hur de presenterar innehållet i maten på sina restaurangmenyer. LÄS MER

  3. 33. Vad står egentligen på menyn idag? : Problematiken med menyplanering inom äldrevården och implementering av vegetarisk kost

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Marcus Bergman; Oscar Österberg; [2020]
    Nyckelord :Äldrevård; Vegetarisk kost; Måltidskultur; Menyplanering; Undernäring; FAMM.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 34. Från barndom till ålderdom : Kvalitativa intervjuer med 1950-talister om maten och måltiden genom livet

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Hermine Magnusson; Gustav Sjöstedt; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mat och ätande påverkas av historiska, tidsmässiga och sociala kontexter genom livet. Generationer kan användas som begrepp för att beskriva personer födda under samma tid för att visa på människor som delar historiska upplevelser. LÄS MER

  5. 35. Hur bidrar styrdokument till kunskapsinlärning? : En studie om hur styrdokument är applicerbara i skolverksamheten.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Ingrid Hagberg; [2020]
    Nyckelord :Schools food program; vegetarian food; teaching; perceived reality; children s behavior; Skolmåltid; vegetarisk mat; undervisning; upplevd verklighet; barns beteende;

    Sammanfattning : Syftet med den här studien är att granska styrdokument som berör den svenska skol- och måltidsverksamheten samt undersöka förutsättningarna för lärare och pedagoger att utifrån dokumentens visioner lära ut ämnet mat och miljö till skolelever. Fokus för denna studie har varit att jämföra hur statliga styrdokument faktiskt är applicerbara på barns beteende och upplevda verklighet samt vilka faktorer som är avgörande för utfallet. LÄS MER