Sökning: "Food Thinking"

Visar resultat 21 - 25 av 122 uppsatser innehållade orden Food Thinking.

  1. 21. Icke-energigivande sötningsmedel i Energidryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Anette Lindgren; Tobias Christensen; [2022]
    Nyckelord :Energidryck; IES; sötningsmedel; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Growing concerns about quality of life and health encourage people to adapt to healthy lifestyles and avoid the consumption of foods rich in fat, sugar, and salt. For this reason, sales of foods containing non-energy sweeteners have increased drastically in recent years. LÄS MER

  2. 22. Green Consumer Behaviour in Ordering Food Online : A Study of Generation Z’s Green Consumer Behaviour in the Chinese Online Food Delivery Markets

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/IHH, Företagsekonomi

    Författare :Nghi Le; Li Jiayi; Yang Jun; [2022]
    Nyckelord :Online Food Delivery; Green Behaviour; Consumer Behaviour; Ecologically Conscious Consumer Behaviour; Theory of Planned Behaviour;

    Sammanfattning : Background: Ordering online food delivery has become an urban lifestyle for many people around the world, especially in China. The booming of this online-to-offline market has brought lucrative profits to online food delivery industry players, while consumers are enjoying the diversity of food available through this convenient delivery way. LÄS MER

  3. 23. Hygge bryggeri : Skogens skymda skatt – sprängtickan

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Alexandra Jansson; [2022]
    Nyckelord :Chaga; Swedish forestry; FoodTech; Food Design Thinking; Nuding; Sprängticka; Svenskt skogsbruk; FoodTech; Food design thinking; Nuding;

    Sammanfattning : FN:s globala mål nummer sex och femton fodrar skyddandet av vatten och landsburna ekosystem. För att nå målen krävs bland annat bevarandet och restaureringen av naturskogar och ett främjande av ett hållbart skogsbruk. LÄS MER

  4. 24. Att hantera en pandemi : En kvalitativ studie om äldre personers anpassning till aktivitetsinskränkningar under Covid-19 pandemin

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för rehabilitering

    Författare :Adam Hansson; Christoffer Humle; [2022]
    Nyckelord :Content analysis; Occupation adaptation; Occupational therapy; Pandemic; Strategies; Adaptation; Arbetsterapi; Innehållsanalys Pandemi; Strategier;

    Sammanfattning : Inledning och Bakgrund: Äldre personer har under Covid – 19 pandemin varit begränsade i sitt aktivitetsutförande, vilket har hindrat dem i deras vardagliga liv. De har till stora delar förpassats till hemmen och inte haft möjlighet att utföra de aktiviteter som de önskat att göra. LÄS MER

  5. 25. Consumer Technology for Sustainable Food Practices : the impact of mobile applications on consumer food behaviour

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Nathan Pflaum; [2022]
    Nyckelord :Consumer Technology; Behavioural Economics; Decision Making; Sustainable Food Systems;

    Sammanfattning : A food system is a long chain of activities comprised and contributed by multiple industry inputs and processes where a consumer in the food system is typically represented at the end of the value chain. A sustainable food system recognises the various influencing factors throughout the value chain and considers social, economic, and environmental impacts along all steps. LÄS MER