Sökning: "Hydration"
Visar resultat 21 - 25 av 67 uppsatser innehållade ordet Hydration.
21. Standardization and optimization of index for 28 day strength for cement made from standard clinker
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/KemiteknikSammanfattning : This project regards the prediction of 28 day compressive strengths of cement. Using traditional multivariate analysis in combination with Artificial Neural Networks indexes have been developed which makes these predictions possible. LÄS MER
22. Artificiell nutrition och hydrering till patienter i det terminala skedet : En litteraturstudie om sjuksköterskors medverkan i beslutsprocessen.
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Beslutet om artificiell nutrition och hydrering (ANH) i det terminala skedet har länge varit ett högaktuellt ämne världen över. Sjuksköterskan är den i vårdteamet som står närmast patienten, identifierar dess behov och initierar en behandling med ANH. LÄS MER
23. Självuttorkning i betong med aluminatrika tillsatsmaterial
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för ByggnadsmaterialSammanfattning : This master thesis work concerns the effect of high-alumina additives on the selfdesication of concrete. The purpose of the work was to examine the possibilities to optimize the binder-content of concrete with regards to self-desiccation. Two highalumina additives have been examined. LÄS MER
24. Artificiell nutrition vid livets slut : En litteraturstudie ur ett sjuksköterskeperspektiv
Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Artificiell nutrition är en behandling som innebär att patienter får näring antingen via en sond eller intravenöst. Tidigare forskning visar att patienter och anhöriga upplever brister kring stödet i deras nya vardag där patienten får artificiell nutrition i livets slutskede. LÄS MER
25. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER