Sökning: "Sensoriska attribut"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden Sensoriska attribut.

  1. 1. Bortom plast: En utveckling av hållbara engångsbestick - med fokus på användarupplevelse, funktionalitet och sinnenas påverkan

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industridesign

    Författare :Madelaine Nordén; [2023]
    Nyckelord :Engångsbestick; formpressning; Inverform; RISE; hållbarhet; industridesign; produktdesign;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har jag genomfört en designprocess och utvecklat en konceptserie hållbara engångsbestick som ger användaren en förhöjd sinnlig matupplevelse. Tidigare har majoriteten av alla engångsbestick varit tillverkade i plast, vilket vi vet är skadligt för miljön. LÄS MER

  2. 2. Porslinets möjligheter & gränser : En studie om hur nya bearbetningstekniker för gjutet porslin kan lyfta den emotionella kopplingen mellan användare och produkt för ett mer hållbart synsätt på produkter.

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Elias Näsström Nyquist; [2023]
    Nyckelord :Keramik; porslin; design; produktdesign; MDD; material;

    Sammanfattning : Projektet har sin kärna i emotionell design och utforskar hur nya bearbetningsmetoder för gjutet porslin kan leda till ett mer hållbart synsätt på produkter. Förstudien tar avstamp i ett teoretiskt ramverk som behandlar hållbar utveckling, design och materialitet. LÄS MER

  3. 3. Riesling In Rock : A quantitative study about how music affects the sensory perception of wine

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Rönnlund; [2023]
    Nyckelord :Wine; Music; Sensory analysis; Riesling; Vin; Musik; Sensorisk analys; Riesling;

    Sammanfattning : Abstract Aim. To see if different auditory conditions affect the perceived intensity of the sensory attributes scent, acidity, sweetness, fruitiness, minerality and liking of wine, additionally the aim is to see if the effect is the same for different wines made from the same grape. Background. LÄS MER

  4. 4. Hur påverkar olika lokala jäststammar aromutveckling och smak vid fermentering av äppeljuice?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Philip Lavin; [2021]
    Nyckelord :Fermentation; yeast; apple juice; volatile compounds; sensory analysis; Fermentering; jäst; äppeljuice; aromgivande ämnen; sensorisk analys;

    Sammanfattning : Intresset för lokalproducerad dryck ökar. Konsumenten efterfrågar produkter med mer komplexa smaker. Främst gäller detta produktkategorin öl, vin och cider. LÄS MER

  5. 5. Hur beskrivs sensoriska egenskaper inom deskriptiv analys? : En kvantitativ tvärsnittstudie av artiklar publicerade 1974-2019

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnea Apelman; [2021]
    Nyckelord :descriptive sensory analysis; sensory analysis; sensory evaluation; sensory assessment; generic descriptive analysis; sensory quality; sensory panel; non-sensory specific journals; quantitative descriptive analysis; descriptor category; sensory attribute; attribute descriptor;

    Sammanfattning : Bakgrund Deskriptiv sensorisk analys (DSA) syftar till att beskriva sensoriska egenskaper (attribut) hos livsmedelslprodukter. En bedömarpanel analyserar ett produktprov genom att identifiera, namnge och mäta intensiteten hos ett antal attribut. LÄS MER