Sökning: "Slow Food"

Visar resultat 6 - 10 av 98 uppsatser innehållade orden Slow Food.

  1. 6. The effects of sweeteners on the intestinal microbiota among individuals with eating disorders

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Nellie Nyd; [2022]
    Nyckelord :Microbiota; sweeteners; eating disorders; bulimia nervosa; binge-eating disorder; anorexia nervosa; depression; psychopathology; bacteria; microbes; archaeon;

    Sammanfattning : In today's society, the number of people who fall ill with various eating disorders is growing at a furious pace, the queues for treatment are getting longer at the same time as younger people are affected. In addition, it is a common phenomenon with ineffective treatments, where setbacks and relapses are common. LÄS MER

  2. 7. Mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från automater : en kontroll av verksamheters hygienrutiner

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Marta Marciniak; [2022]
    Nyckelord :provtagning; mikrobiologi; rengöring; vatten; vattenautomat; barpistol;

    Sammanfattning : Mikrobiologiska föroreningar av dricksvatten är globalt den allvarligaste risken för människors hälsa (World Health Organisation WHO, 2004). Den här studien genomfördes som en del av ett tillsynsrelaterat provtagningsprojekt om mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från barpistoler/vattenautomater hos livsmedelsverksamheter i Alingsås kommun. LÄS MER

  3. 8. Effect of the Cooling Rate and the Surface Film Composition on the Colloidal Stability of Whey Protein Based Emulsions of Triacylglycerols

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Charlotte Schüler; [2022]
    Nyckelord :Emulsion technology; Fat crystallization; Emulsified triglycerides; Colloid science; Food technology; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The goal of this project was to investigate the effect and interplay of formulation and processing parameters on the colloidal stability of emulsified triacylglycerols from a product quality perspective. Different methods to quantify and monitor this effect over time were evaluated. LÄS MER

  4. 9. Understanding the correlation between molecular structure of chilled dairy creams and the risk of environmental stress cracking in Tetra Pak® carton packages

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Alejandra Fernandez Castaneda; [2022]
    Nyckelord :Cream; microestructure; environmental stress cracking; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Multilayer food packaging are lined with an inner layer of plastic and has excellent barrier properties. However, plastics lose their mechanical properties after being exposed to certain conditions; the combination of factors generates failures in the material such as the appearance of cracks, this phenomenon is known as environmental stress cracking (ESC). LÄS MER

  5. 10. Reflektioner från beslutsfattare inom offentlig måltidsservice : Arbetet med införande av vegetarisk kost i grundskolan

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jerry Schoultz; Alexander Brolin; [2021]
    Nyckelord :Reflektioner; från; beslutsfattare; inom; offentlig; måltidsservice; Införande; av; vegetarisk; kost; i; grundskolan; kostchef; måltidsplanerare; kökschef; måltidsplanerare;

    Sammanfattning : Bakgrund Sverige har efter lång samhällsutveckling fått lagkrav på grundskolemåltider som ska vara gratis och näringsrik. Offentlig måltidsservice utvecklar de måltiderna med införande av vegetarisk kost utifrån riktlinjer från politik och myndigheter. LÄS MER