Sökning: "Slow Food"

Visar resultat 16 - 20 av 98 uppsatser innehållade orden Slow Food.

  1. 16. Matbarometern – kommer de politiska partierna göra det lätt att äta rätt?

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

    Författare :Klara Peterson; [2021]
    Nyckelord :sustainable food consumption; policy packages; SLU Future Food; environmental politics.; hållbar matkonsumtion; styrmedel; SLU Future Food; miljöpolitik.;

    Sammanfattning : Det globala matsystemet står inför enorma miljö- och hälsoutmaningar för attnå hållbar utveckling. Forskning på området visar att för att matsystemet skakunna rymmas inom de planetära gränserna krävs förändringar inom såvälproduktion, minskat matsvinn och kostvanor (Willet et al. 2019). Enligt Rööset al. LÄS MER

  2. 17. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ernest Björklund; Mattias Letellier; [2020]
    Nyckelord :Best-before dates; Best-before labels; Consumer perceptions; Dynamic best- before; Food waste; Innovation; Mature industries; Meat; Technology; Value chains; Business and Economics; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. LÄS MER

  3. 18. Water Insoluble Fraction of Nopal (Opuntia ficus) Cladodes Beneficially Affects Postprandial Appetite-related Variables, while the Soluble Fraction Has No Effect: A Randomized Crossover Study in Healthy Volunteers

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Phuong Dung Kieu; [2020]
    Nyckelord :Nopal cladodes; appetite variables; dietary fiber; hydrolysis index; obesity; applied nutrition; food chemistry; industriell näringslära; livsmedelskemi; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Introduction: The world has witnessed a global trend of increasing obesity, which is directly linked to non-communicable diseases, such as type 2 diabetes (T2D). The epidemic of obesity is largely associated with consumption of high calorie diets and low physical activity. LÄS MER

  4. 19. Pelagic fish oil : methods for extraction and purification

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linda Näsbom; [2020]
    Nyckelord :Pelagic fish; muscle; lipids; fish oil; pollution; purification; extraction.;

    Sammanfattning : The Pelagic fishes are a wide group of fishes that live in the open water. They could be divided in two groups depending on the size, the small forage fishes and the large predators. These fishes swim regularly and have muscles with high lipid content. There are two types of muscles in the fish. LÄS MER

  5. 20. Prana

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/Arkitektur

    Författare :Jennifer Kananke-Hewage; [2020]
    Nyckelord :sustainable lifestyle; sustainable food production; nature; recreation;

    Sammanfattning : Earth is an living organism where every living creature is an important part of a bigger whole. Our ancestors lived in symbiosis with the nature, today we are trying to tame the nature. Cities are expanding and the nature is being pushed into the periferi. LÄS MER