Sökning: "Best-before labels"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Best-before labels.
1. Presence of bacteria in modified atmosphere packed raw chicken meat and their effect on shelf life and sensory characteristics : a microbiological and sensory evaluation
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Food waste is a huge challenge and constitutes a massive hurdle for development of sustainable food systems. Around 30% of all food produced for human consumption globally is estimated to be discarded, which in many cases is due to the foods having reached best-before-date. LÄS MER
2. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. LÄS MER
3. Märkning av färdigförpackade kakor och choklad i Ängelholms kommun – Uppfyller butikerna livsmedelslagstiftningens krav på livsmedelssäkerhet?
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : In December 2014 the requirement increased on pre-packed food labelling when the regulation (EU) No 1169/2011 entered into force. Two important changes were that allergen information must be emphasised in the ingredients list and a minimum font size must be used for the obligatory information on food labels. LÄS MER
4. Märkning av importerade, färdigförpackade livsmedel i Malmö stad - Uppfyller butikerna Livsmedelsverkets märkningskrav?
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka efterlevnaden av lagen gällande märkning av importerade färdigförpackade livsmedel hos livsmedelsbutiker i Malmö. 20 butiker studerades. LÄS MER
5. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER