Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. A new generation ofsmart food packaging : A combination of releasing anti-microbial and generation carbon dioxide inmeat packaging

    Master-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :samar salahieh; [2023]
    Nyckelord :adsorption isotherms; desorption kinetics; benzoic acid; thymol; modified calcium carbonate; silica gel; carbon dioxide; food pad.; adsorptionsisotermer; desorptionskinetiken; bensoesyra; tymol; modifierat kalciumkarbonat; kisel gel; koldioxid; food pad.;

    Sammanfattning : Abstract Food sustainability depends significantly on packaging since it helps maintainfood safe and fresh throughout its shelf life, resulting in the least amount ofwaste and the least negative environmental impact. The main objective of thisstudy is to determine the adsorbed and released amount of antimicrobial agents(benzoic acid and thymol) on modified calcium carbonate (MCC) by investigating adsorption isotherm at 25°C and desorption kinetics at both 22°C and5°C of anti-microbial to identify potential solutions to enhance the long-termsustainability of fresh products such as meat. LÄS MER

  2. 2. Study of Thrombin-Derived C-Terminal Peptide with aggregation propensity

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologi

    Författare :Klaudia Detkiewicz; [2022]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Ett nytt lovande alternativ för antibiotika Hudsår är alltid med risk för bakteriell angrepp. När en infektion uppstår står immunförsvaret inför en stor utmaning, då inte sällan motståndaren övervinner flera strider. En av kroppens strategier för kampen med patogener är inflammation. LÄS MER

  3. 3. Utvärdering av antibakteriell aktivitet hos växtextrakt utvunna från svenska örter

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Lotta Pihlo; [2022]
    Nyckelord :Antibiotic resistance; antibiotic; resistance determination; plant extracts; pathogenic bacteria; antimicrobial effect; Antibiotikaresistens; antibiotika; resistensbestämning; växtextrakt; patogena bakterier; antimikrobiell effekt;

    Sammanfattning : Infections caused by antibiotic resistant pathogenic bacteria is an increasing issue inhealthcare, and development of new antimicrobial substances could contribute to combat the continued spread. Plants have historically been used in traditional medicine, have intrinsic defense mechanisms against microbes, and could therefore be a source for new antimicrobial agents. LÄS MER

  4. 4. Quorum sensing och quorum quenching : bakteriers förmåga att kommunicera med varandra, och vägar att störa denna mekanism för att hämma infektion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Moa Therése Viklund; [2019]
    Nyckelord :Quorum sensing; QS; quorum quenching; QQ; QSI; bakteriekommunikation; interspecies kommunikation; AI1; AI2; autoinducerare; homoserin lakton; AHL; AIP; antimikrobiell aktivitet; resistensutveckling;

    Sammanfattning : Den här litteraturstudien syftar till att översiktligt förklara hur bakterier kommunicerar med varandra och att sammanfatta hur mekanismen kan hämmas, med syfte att minska bakteriers virulens och förmåga att manifestera infektion. Quorum sensing är bakteriers förmåga att kommunicera med varandra och ger dem möjligheten att uppvisa en form av multicellularitet. LÄS MER

  5. 5. Bioactive components in milk and dairy products

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sumaiya Majid; [2016]
    Nyckelord :bioactive components; milk; dairy products; health effects;

    Sammanfattning : Milk is a complex liquid that has expanded its more conventional role and is more than a source of nutrients for young mammals. In the last few decades, a great deal of research has shown that milk and dairy products provide a broad range of bioactive components. LÄS MER