Sökning: "bli vegetarian"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden bli vegetarian.

  1. 1. How can a dynamic digital food menu nudge customers towards sustainable choices?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Albin Ahlbeck; [2022]
    Nyckelord :nudging; knowledge-based-system; sustainability; food;

    Sammanfattning : Since agriculture is a large source of emissions today, changes in our food production and consumption are required to reach EU climate goals. This study aims to find out if nudging combined with knowledge-based system can be used to influence customers’ choice towards more sustainable food. LÄS MER

  2. 2. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  3. 3. Vegetarisk mat och shopping i praktiken : En kvalitativ studie om hur unga vuxna hanterar vegetarisk shopping

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Moa Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :Vegetarianism; Food choice; Plant-based; Motivation; Food shopping; Practice theory; Vegetarianism; Matval; Växtbaserad; Motivering; Livsmedelskonsumtion; Praktikteori;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att studera och analysera hur konsumenter hanterar shopping av vegetariska livsmedel i praktiken. För att svara på detta används en kvalitativ metod i form av12 individuella intervjuer. Studien har använt sig av ett urval på nio kvinnor och tre män i åldrarna 19-25, alla konsumenter av vegetariska livsmedel. LÄS MER

  4. 4. Hållbar matkonsumtion och den sociala kontextens roll -En kvalitativ studie om studenters upplevelser kring hur matkonsumtionen påverkas ur ett hållbarhetsperspektiv när de träder in i ett nytt fält

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Jennifer Lindberg Jonsson; Rebecka Ödqvist; [2020]
    Nyckelord :Capital; Field; Consumption; Green consumption; Ecological consumption; Students; Kapital; Fält; Hållbar konsumtion; Student; Ekologisk konsumtion; Hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : The aim of this essay is to study what influences university students' sustainable food consumption when entering a new field. It will be interesting to study the extent to which students’ sustainable food consumption is characterized by previous experiences from growing up, and new experiences that arise with the entry into the new field. LÄS MER

  5. 5. Varför är du vegetarian?

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Isabella Björkman; Stina Svensson; [2020]
    Nyckelord :Vegetarian; identitet; motiv; motivation.; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Olika motiv kan influera individen till att vilja bli vegetarian, men däremot kan olika individer motiveras av olika motiv (Rosenfeld & Burrow, 2017a:85). Denna studie undersöker och behandlar följande motiv: trend-, sociala-, konsumtionskultur-, etiska- och hälsomotiv. LÄS MER