Sökning: "bread volume"

Visar resultat 6 - 10 av 18 uppsatser innehållade orden bread volume.

  1. 6. Evaluation of Novel Quality Control Methods for Wheat Flour

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Josefine Dahlman; Stephanie Laurent Hedlund; [2021]
    Nyckelord :Wheat flour; Quality control; PCA; PLS; Alveolab; Rheo F4; Mixolab; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The quality of a flour can vary greatly depending on the wheat variety and on the conditions while growing the wheat. Currently, the quality is mainly assessed by test baking the flour to observe the volume of the final product. LÄS MER

  2. 7. Damaged starch and dietary fibre content in Swedish wheat flour : PLS-modelling to predict baking volume

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Edvin Nåbo; [2021]
    Nyckelord :damaged starch; dietary fibre; bread volume; PLS;

    Sammanfattning : SDmatic, SRC-CHOPIN 2 and Alveolab are used to evaluate flour, but not widely used in Sweden. This study aimed to evaluate the machines and see if they could be used to predict baking volume for bread baked on Swedish wheat flour. PLS-models were built with baking volume as the Y-variable. LÄS MER

  3. 8. How different fractions of soluble ß-glucans from oats affect staling of high oat flour containing breads

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Martin Jönsson; [2020]
    Nyckelord :ß-glucan; PromOat; Oat bread; Bread; Storage study; Food engineering; Livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Introduction. Bread is one of the most consumed foods in the world today. It is also the cause for major food waste streams. Most breads have turned into high glycaemic index products with low nutritional value. LÄS MER

  4. 9. Uppskalning av en svampkaka : process från avfallsbröd med en ätlig svamp

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Ricky Ricky; [2020]
    Nyckelord :Fungal cake; Solid-state Fermentation; Tray bioreactor; particle size; mixing; bread loading; Continuous tubular bioreactor;

    Sammanfattning : Stale bread contributes to the biggest volume of food waste in Sweden. Current method on recovering bread waste is by producing biogas or bioethanol. Despite advantages in the energy sector, the bread which still has relatively high quality could be recovered into new products with higher value, such as food for human consumption. LÄS MER

  5. 10. Potatisfibers inverkan på bröd : hur påverkas deg och bröd av potatisfiberns malningsgrad?

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Emma Rothman; Jakob Erlandsson; [2019]
    Nyckelord :Bread baking; difference test; dough characteristics; fiber function in bread; grind; potato fibre; staling; Brödbakning; degegenskaper; fiberfunktion i bröd; malningsgrad; potatisfiber; skillnadstest; staling;

    Sammanfattning : Introduktion: Potatisfibern utgör ca 1 % av potatisens vikt och är en restprodukt vid tillverkningen av potatisstärkelse. Idag tillsätter flera välkända livsmedelsföretag potatisfiber i sina produkter. Den främsta anledningen till detta är för att fibern kan binda vätska 7–12 gånger sin egen vikt vilket kan ge en ekonomisk fördel. LÄS MER