Sökning: "chocolate"

Visar resultat 1 - 5 av 95 uppsatser innehållade ordet chocolate.

  1. 1. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Gabriella Falk; [2023]
    Nyckelord :Socker; livsmedel; barnmat; sockerskatt; matvanor; folkhälsa; livsmedelsföretag; samhällsekonomi; beslutsteori; strategi;

    Sammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER

  2. 2. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv

    Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Tobias Aurelsson; Omar Bitilmal; [2023]
    Nyckelord :COVID-19; Distansstudier; Enkätstudie; Kariologi; Kostvanor.;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER

  3. 3. The impact of Colour Psychology on Packaging in the Food Industry: The Case of Chocolate and Yogurt

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ida Lucietti; Sophia Petrovská; Yufeng Li; [2023]
    Nyckelord :Colours; psychology; consumer perceptions; food industry; Business and Economics;

    Sammanfattning : Product packaging has an impact on consumers' perception of the product and their purchasing decisions. In product packaging, colour is an important design factor. LÄS MER

  4. 4. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Manon Scheffers; [2023]
    Nyckelord :spray drying; pant- based milk powder alternative; pea protein; food application; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. LÄS MER

  5. 5. ”Chokladbiten på kudden” : En kvalitativ studie av bibliotekariers upplevelser av att arbeta med tillit och relationsskapande på folkbibliotek

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT

    Författare :Jonathan Kristensson; Signe Freed; [2022]
    Nyckelord :Bibliotekarier; folkbibliotek; tillit; sociala interaktioner; socialt kapital; social interaktionism; förtroende;

    Sammanfattning : The purpose of this study is to explore how the role of the public librarian can be seen in terms of social interactions with visitors, how they relate to trust and how it interacts with social capital. There is a trust in libraries that can contribute to social capital in society, but for public librarians, the complex social function that takes an increasing role in library activities can constitute a great responsibility and involve challenges on the individual level. LÄS MER