Sökning: "eating problems"
Visar resultat 1 - 5 av 136 uppsatser innehållade orden eating problems.
1. Malnutrition i Kapstaden : en kvalitativ studie om erfarenheter av att arbeta med malnutrition och dess bakomliggande orsaker
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Malnutrition är ett omfattande problem i Sydafrika och är orsaken bakom nästan hälften av dödsfall hos barn under 5 år i Sydafrika. Undernäring ger både kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser på individ- och samhällsnivå. LÄS MER
2. Ridlärarens/tränarens bemötande av ungdomar med ätstörning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Att upptäcka en elev med ätstörning är svårt då det inte alltid syns på utsidan. Ätstörning handlar snarare om en orättvis självbild, negativa tankar och känslor om sig själv. Elever med ätstörningar är därför en utmaning för ridlärare och tränare då kunskapen ofta brister. LÄS MER
3. Understanding factors related to food waste in Swedish primary schools
Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskapSammanfattning : Production and consumption of food have several environmental impacts, regardless of the type of food production. However, food production can have a particularly large impact on the environment, as it often causes pollution and spreads harmful contaminants in nature. LÄS MER
4. Lindmalva i sockerbetor : ett framtida ogräs
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Lindmalva (Abutilon theophrasti Medik) är ett sommarannuellt örtogräs som kan leda till kraftiga skördesänkningar i sockerbetor. Svenska betodlare har hittills varit förskonade mot lindmalvan och det har enbart rapporterats om enstaka fynd. LÄS MER
5. Måltidsstödet inom hemtjänsten ur ett anhörigperspektiv : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Med stigande ålder ökar behovet av adekvat nutrition för att garantera ett hälsosamt åldrande. Samtidigt bor idag mer än 95% av alla som är 65 år eller äldre i ordinärt boende, där få riskbedömningar görs även för de med måltidsstöd genom hemtjänsten, vilket innebär att undernäringen upptäcks först vid kontakt med sjukvården. LÄS MER