Sökning: "genus kock"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden genus kock.
1. Hur kvinnor och män gör genus inom bankbranschenEn kvalitativ studie om hur kvinnor och män gör genus i den svenska bankbranschen under1970-talet och 2020-talet.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Handelshögskolan vid Örebro UniversitetSammanfattning : .... LÄS MER
2. I det stereotypa blickfånget : En kvalitativ analys av huvudrollskaraktären Saga Norén i tv-serien Bron, ur ett genusperspektiv.
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Media- och kommunikationsvetenskapSammanfattning : Denna studie är en kvalitativ filmanalys av den populära tv-serien Bron, med fokus på huvudkaraktären Saga Norén. Studien utgår från teorier kring den manliga och kvinnliga blicken. Uppsatsens syfte är att belysa ämnet kring hur en kvinna förväntas uppträda utifrån de rådande normerna, men också hur hon uppfattas av andra. LÄS MER
3. ”Mat, stress, lycka, sorg och vänskap i bisarr symbios” : Hur manliga och kvinnliga vinnare av Sveriges Mästerkock konstrueras i sina kokböcker
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/SvenskaSammanfattning : De senaste decennierna har utbudet av matlagningsprogram och kokböcker ökat dramatiskt, samtidigt som samhället blivit allt mer jämställt. Trots detta är de professionella köken fortsatt kraftigt mansdominerade platser som kvinnor aktivt exkluderas ifrån. LÄS MER
4. Kvinnliga kockar, sämre soppa? - En diskursanalytisk kulturstudie av svenska matlagningsprogram
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskapSammanfattning : Studien är en granskning av språk och beteende hos kockar i svensk televisions matlagningsprogram. Vi undersöker kockarnas sätt att laga mat, deras språk och hur de presenteras utifrån sitt kön. LÄS MER
5. Var arbetar den kvinnliga kocken?
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)Sammanfattning : Som utbildad kock och flitig besökare på restauranger av utvald kvalité, tycker jag mig se att det är en övervägande majoritet av män som huserar i våra restaurangkök. Syftet med denna fallstudie var att ta reda på vad de kvinnor som utbildat sig för ett arbete inom restaurangbranschen arbetar med sju år efter avslutad gymnasieutbildning. LÄS MER