Sökning: "indien konsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden indien konsumtion.

  1. 1. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Moa Rönnhagen; [2020]
    Nyckelord :kött; näring; hälsa; klimat; miljö och kultur;

    Sammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER

  2. 2. Produktion och konsumtion av mjölk och ost samt hur kan klimatmålen till 2030 uppnås : en jämförelse mellan Sverige, USA och Indien

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anna Fernlöf; [2018]
    Nyckelord :mjölkkonsumtion; mjölkproduktion; ostkonsumtion; ostproduktion; klimatmål;

    Sammanfattning : Syftet är att ta reda på hur konsumtion och produktion av mjölk och ost ser ut i Sverige, USA och Indien och hur de tre länderna arbetar med klimatmålen till 2030. I Sverige har mjölkproduktion, mjölkkonsumtion och ostproduktion minskat mellan 1995 och 2015, däremot har ostkonsumtionen ökat. LÄS MER

  3. 3. Jämförelse av två sätt att illustrera länders miljöpåverkan, ur produktionsbaserat perspektiv samt ur konsumtionsbaserat perspektiv

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem

    Författare :Madeleine Karlsson; [2012]
    Nyckelord :Produktionsbaserad miljöpåverkan; konsumtionsbaserad miljöpåverkan; fotavtryck; utsläpp av växthusgaser; färskvattenanvändning; markanvändning.; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Ett vanligt sätt att se på ett lands påverkan på den globala och lokala miljön är att utgå ifrån utsläpp ochresursanvändning som sker inom landet. Miljöpåverkan som uppstår vid produktion av varor och tjänsterberäknas då till det land i vilket produktionen sker, så kallad produktionsbaserad miljöpåverkan. LÄS MER

  4. 4. Improving peri-urban home gardens in Hyderabad, India

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Karolin Andersson; Katarina Henriksson; [2012]
    Nyckelord :peri-urban; home garden; agriculture; food security; Hyderabad; India; Jharkhand;

    Sammanfattning : Insufficient intake of vegetables is a reason for micronutrient deficiencies and malnutrition in developing countries. With urbanization, globalization and a growing world population it is of major importance to secure sufficient food supply for the world’s population. LÄS MER

  5. 5. Aerosolers påverkan på klimatet

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Mats Carlsson; [2009]
    Nyckelord :geografi; naturgeografi; aerosoler; klimat; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Den globala medeltemperaturen stiger kontinuerligt pga. att den ökande användningen av fossila bränslen lett till ökning av mängden växthusgaser och aerosoler. På sikt förutspås detta leda till stora klimatförändringar. Växthusgasernas uppvärmande effekt har länge varit känd. LÄS MER