Sökning: "jäsning"

Visar resultat 11 - 15 av 18 uppsatser innehållade ordet jäsning.

  1. 11. Design och tillverkning av automatiserat bryggverk

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)

    Författare :Hanna Fernandez; Tova Johansson; Pontus Renholm; Malin Stauber Alfredsson; [2016]
    Nyckelord :Ölbryggning; Arduino; Öl; Bryggverk; Kemiteknik;

    Sammanfattning : Alkoholhaltiga drycker har konsumerats länge i Sverige, idag är öl en av de mest förekommande dryckerna. Med tanke på hur få ingredienser öl innehåller och att smaken trots detta kan varieras i det oändliga är det lätt att förstå att alla delsteg måste genomföras med precision. LÄS MER

  2. 12. Kylanläggning för småskalig ölproduktion anpassad för jäsning och lagring av lageröl

    Master-uppsats, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)

    Författare :SUSANN BOOG RUDBERG; [2015]
    Nyckelord :Micro brewery; Cooling system; Lager; Beer; Fermentation; Mikrobryggeri; Kylsystem; lager; öl; jäsning;

    Sammanfattning : Antalet mikrobryggerier runt om i Sverige har de senaste åren ökat markant. Vanligast är att dessa producerar öl som ale och stout trots att vi svenskar, om man ser till systembolagets statistik, fortfarande främst dricker lager. LÄS MER

  3. 13. The effects of dissolved oxygen and enological treatments on quality parameters in wine and cider

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Johan Ragnemalm; [2014]
    Nyckelord :Red wine; apple cider; pear wine; dissolved oxygen; oxidation; foaming; fining agents;

    Sammanfattning : Dissolved oxygen has previously been shown to affect the colour and sensory properties of red and white wine during storage. A number of different wines and wine based sparkling ciders are made at Kiviks Musteri AB. LÄS MER

  4. 14. Äppeldoft från äppeljäst?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Axel Carl-Wilhelm Ögell Benediktsson; [2014]
    Nyckelord :jäst; ; doft; äpple; isolera; jäsning; sekundära metaboliter; estrar; aromatisk;

    Sammanfattning : Samma typ av jäst, Saccharomyces cerevisiae, har använts för att jäsa produkter under en lång tid. Jäst har en potential att förändra en produkt genom olika sekundära metaboliter. De sekundära metaboliterna kan ändra sättet vi uppfattar produktens smak och doft. LÄS MER

  5. 15. En deg : -under jäsning

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för Bildpedagogik (BI)

    Författare :Anna Olofsson; [2013]
    Nyckelord :alternativa material; pedagogiska möjligheter; skapandeprocesser; lärarutbildning; maktfrågor; frågor om makt;

    Sammanfattning : .... LÄS MER