Sökning: "kost idrott PRESTATION"
Visar resultat 11 - 15 av 22 uppsatser innehållade orden kost idrott PRESTATION.
11. Kostundervisning på gymnasiet : En undersökning om hur lärare i idrott och hälsa 1 undervisar och bedömer momentet kost
Magister-uppsats, Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Syftet med studien är att utifrån en kvalitativ metod, med semistrukturerade intervjuer av gymnasielärare, undersöka hur kostundervisning bedrivs i kursen idrott och hälsa 1. I kursplanens centrala innehåll kan det utläsas att eleverna skall få kunskap om kosthållningens betydelse för hälsa och prestation. LÄS MER
12. Kostlära i gymnasieskolan idag : Hur ser lärare i idrott och hälsa på kost i skolan
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskapSammanfattning : Syfte och frågeställning Syftet med denna studie är att undersöka hur gymnasielärare i ämnet idrott och hälsa tolkar begreppet kost i Lgy 11, hur de undervisar kring kost och lärarnas syn på elevers förkunskaper om hälsa och kost. Frågeställninggarna jag har är Lärares syn på kost utifrån Lgy 11 Hur undervisar lärare om kost i ämnet idrott och hälsa? Lärares syn på elevers kunskapsnivå inom hälsa och kost Metod Jag valde att göra en kvalitativ studie, med fokus på intervju av lärare, så kallad respondentintervjuer. LÄS MER
13. Fysisk aktivitet på fritiden
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att utföra fysisk aktivitet har funnits sedan långt bak i tiden. Motiven till varför har varit varierade beroende på tidsepok och motionär. Därför var syftet med den här undersökningen att ta reda på vad det är som motiverar elever i årskurs 8 till att utföra fysisk aktivitet på fritiden. LÄS MER
14. Frukost Probably the best meal of the day : - En kvantitativ studie om frukostens betydelse för elevers prestation
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudierSammanfattning : Den här kvantitativa studien genomfördes med enkäter som elever på gymnasiet svarat på. Syftet med föreliggande undersökning är att få en inblick i gymnasieelevers frukostvanor och hur dessa kan påverka dem i fråga om prestation under lektionerna i Idrott och hälsa. LÄS MER
15. "En banan och ett glas mjölk är väl inte så dåligt det heller" : En intervjustudie om idrottande ungdomars uppfattningar om kost och dess påverkan på prestation.
Kandidat-uppsats, Institutionen för pedagogik och didaktikSammanfattning : I min studie har jag undersökt vilka uppfattningar idrottande ungdomar har om kost och dess påverkan på prestation. De frågeställningar studien sökt svar på är: vilken målsättning har ungdomarna med sitt idrottande? Hur beskriver de sin måltidsplanering inför träning och tävling? Hur och från vilka tar de till sig råd och information om kost och kostråd? Resultatet bygger på kvalitativa intervjuer med åtta stycken idrottande ungdomar i åldern 17 – 18 år, fyra flickor och fyra pojkar. LÄS MER