Sökning: "kost och depression"
Visar resultat 21 - 25 av 27 uppsatser innehållade orden kost och depression.
21. Fysisk aktivitet som behandlingsform vid substansberoende
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Beroendesjukdomen utgör ett problem i dagens Sverige. Ett långvarigt missbruk kan exempelvis leda till depression, rubbning i hormonsystemet och förlorad muskelmassa. Forskning visar på ett samband mellan missbruk och påverkan på hjärnans belöningssystem. Missbruk kan även leda till en negativ inverkan på det sociala livet. LÄS MER
22. Fysisk aktivitet : Nya möjligheter i livet vid psykisk ohälsa
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen för VårdvetenskapSammanfattning : Fysisk aktivitet har stora hälsovinster för alla men speciellt för de som är drabbade av psykisk ohälsa. Vilken typ av fysisk aktivitet som vederbörande utövar har ingen betydelse utan det viktiga är regelbundenheten, gärna varje dag minst 30 minuter. LÄS MER
23. Malnutrition hos äldre patienter
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Det biologiska åldrandet är en naturlig process som är universellt och framträder hos alla individer. Åldersförändringar är oåterkalleliga och leder till en försämring av organismens funktionsförmåga, gör det svårare att motstå påfrestningar och ökar därmed risken för sjukdom och död. LÄS MER
24. Kostvanor hos personer med nedstämdhet alternativt depression
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Depression är vanligt förekommande och forskning visar att kosten har betydelse för hur vi mår. Intresset för sambandet mellan kost och depression har ökat, men fortfarande saknas viktig information om kostvanor hos denna målgrupp. LÄS MER
25. LCHF - Low Carb High Fat : en experimentell studie av 3 veckors LCHF-kost på hälsomarkörer hos normalviktiga kvinnor
Kandidat-uppsats, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskapSammanfattning : Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet med denna uppsats var att undersöka hurvida en LCHF (Low Carb High Fat) kost skulle kunna vara en hälsosam livsstil utifrån hur den påverkar olika hälsomarkörer hos normalviktiga personer där en viktminskning ej har eftersträvats. Frågeställningen var följande: Hur påverkar en LCHF-kost med maximalt 30 gram kolhydrater per dag under 3 veckor normalviktiga kvinnors BMR (Basal Metabolic Rate), blodlipider, blodglukos, blodtryck, kroppssammansättning, midje- och höftmått samt deras kroppsvikt? Metod En experimentell studie har genomförts på 8 normalviktiga kvinnor mellan 20 och 35 år. LÄS MER