Sökning: "local food supply"
Visar resultat 1 - 5 av 129 uppsatser innehållade orden local food supply.
1. Temperature Shocks and Price Stability
D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för nationalekonomiSammanfattning : This thesis investigates the interplay between temperatures and prices in an advanced economy context. To this end, I estimate the impulse response to a 1°C temperature anomaly on the UK economy. LÄS MER
2. Alternativa urbana odlingsmetodernas potential för självförsörjning i Sverige
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : During the COVID pandemic of 2019, Sweden saw a huge increase in food prices, as many of the country's grocery chains import a large amount of all foods. This research is motivated by the Swedish Parliament's motion "Self-Sufficiency of Food in Sweden" and the need for innovative solutions to enhance Sweden's food supply. LÄS MER
3. The German Imigrants in New Knoxville, Ohio
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historiaSammanfattning : America is a nation of immigrants and all immigrants brought culture with them. There is not one American culture. Many Ohioans are descended from German ancestors, their German heritage is still present in the cultural and social landscapes. German immigrants came to America in search of farmland and independence. LÄS MER
4. Cultivating Resilient Local Food Systems: Identifying opportunities and strategies for sustainable public procurement
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The industrialization of the global food system has drastically altered agricultural practices, transitioning from small-scale, subsistence farming to large-scale, transnational supply chains dominated by agribusinesses. While this shift has increased productivity, it has led to environmental degradation, economic inequity, and loss of traditional agricultural knowledge. LÄS MER
5. Inomhusodling av microgreens i urban miljö - ur ett företags- och hållbarhetsperspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : Syftet med detta arbete var att undersöka inomhusodlingen av microgreens ur ett hållbarhetsperspektiv med anledning av att matförsörjningen står inför stora utmaningar. Detta gjordes i förhållande till resursanvändning, ekonomisk hållbarhet ur ett företagsperspektiv samt till vilka möjligheter och hinder microgreensodlingar har för att öka tillgången på lokala råvaror. LÄS MER